Şekerspor Sakarya virajında

Şekerspor Sakarya virajında

Spor Toto TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Torku Konya Şekerspor, ligin 12. haftasında bugün üçüncü durumda bulunan Sakaryaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

 Sakarya Atatürk Stadı’na oynanacak olan karşılaşma saat 13.30’da başlayacak. Zirve mücadelesi verin iki ekibin karşılaşmasını Sivas bölgesi ulusal hakemlerinden Adem Sarıtaş yönetecek. Sarıtaş’ın yardımcılığını Mehmet Ekmekyermez ve İlyas Emektar yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Egemen Eren.
Geçtiğimiz hafta içi Ziraat Türkiye Kupası’nda Süper Lig ekibi Manisaspor’u evinde mağlup ederek büyük moral bulan yeşil-beyazlılar, üçüncü sırada bulunan Sakaryaspor’u yenmenin hesaplarını yapıyor. Lig’in 11. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Kocaelispor’a mağlup olarak liderliği Elazığspor’a kaptıran yeşil-beyazlılar, Alacağı galibiyetle zirve yarışında emin bir adım daha atmak istiyor. Zorlu deplasmandan alacağı galibiyetle 10 hafta boyunca sürdürdüğü liderliğe yeniden yükselmenin hesaplarını yapan yeşil-beyazlılar, Elazığspor-Belediye Vanspor maçının sonucunu da merakla bekleyecek.
Şekerspor’da ilk yarının sonuna kadar oynamaları zor görünen Bahadır ve Zafer Biryol dışında önemli bir eksik bulunmuyor. Sakatlığı geçen ve takımla birlikte antrenmanlarını tamamlayan Rıdvan Sağlam ise teknik heyetin görev vermesi halinde Sakarya maçında forma şansı bulabilecek. Genç kadrosu ile her iki kulvarda da mücadele etmeye çalışan yeşil-beyazlı ekibin bu başarısı tüm futbol kamuoyu tarafından büyük takdirle karşılanıyor.
Kocaelispor önünde ligdeki ikinci yenilgisini alan Şekerspor, 21 puanla ikinci sırada yer alırken ligin en golcü takımı olma ünvanını ise koruyor. Rakip kaleleri 24 gol bırakan yeşil-beyazlılar, kalesinde ise 11 gol gördü. Temsilcimizin +13 averajı bulunuyor. Lig’de 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 2’de yenilgi alan Sakaryaspor ise 19 puanla 3.sırada bulunuyor. Geride kalan 11 haftada 16 gol kaydeden Sakarya, kalesinde ise 12 gol gördü.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, bugün Sakaryaspor karşısında önemli bir sınav vereceklerini söyledi. Şampiyonluk yolunda önemli bir engeli aşmak istediklerini ifade eden Altıparmak; “Sakaryaspor’u mağlup ederek Kocaeli yenilgisini telafi etmek istiyoruz. Alacağımız üç puanla Konya’ya bir bayram hediyesi vermek istiyoruz. Her iki takım içinde çok önemli bir mücadele bunun bilinci ile sahaya çıkacağız ve evimize istediğimiz sonucu alarak dönmek için mücadele edeceğiz. İyi bir takımız ve bunu başaracak gücümüz var. Benim futbolcularıma bu konuda olan güvenim tam” diye konuştu.
Ayrıca TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta 12. hafta maçları bugün oynanacak karşılaşmalarla sona erecek. Günün programı ise şöyle: 13.30 Dardanelspor-Eyüpspor (Çanakkale 18 Mart) 13.30 Tarsus İdmanyurdu-Fethiyespor (Tarsus Burhanettin Kocamaz) 13.30 Kocaelispor-Balıkesirspor (İsmetpaşa) 13.30 Sakaryaspor-Konya Torku Şekerspor (Sakarya Atatürk) 13.30 Tokatspor-1461 Trabzon (Tokat Gaziosmanpaşa) 13.30 Elazığspor-Belediye Vanspor (Elazığ Atatürk) 13.30 Ofspor-Adana Demirspor (Of İlçe) 13.30 Türk Telekomspor-Pursaklarspor (Türk Telekom) 13.30 Şanlıurfaspor-Pendikspor (GAP)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.