Şekerspor Lig’in en golcü takımı

Şekerspor Lig’in en golcü takımı

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, Lig’in 9. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde karşı karşıya geleceği Elazığspor maçının hazırlıklarına aralıksız devam ediyor.

1461 Trabzon karşısında aldığı 3-0’lık yenilgiyi ligin namağlup takımını yenerek telafi etmenin hesaplarını yapan yeşil-beyazlılar, dünü tek idmanla tamamladı. Bugün öğleden sonra yapacağı çalışma ile antrenmanlarını sürdürecek olan temsilcimizin zorlu karşılaşması önümüzdeki Çarşamba günü Konya’da oynanacak.
Derbi maçı kazanmanın hesaplarını yapan Şekerspor’da Trabzon maçında dördüncü sarı kartını görerek cezalı duruma düşen İshak Çakmak dışında önemli bir eksik bulunmuyor. Ayrıca Trabzon karşısında sakatlanan ve adalesinde problem olan Cafercan’ın tedavisine devam ediliyor. Başarılı futbolcu büyük ihtimalle Elazığ maçında forma şansı bulabilecek.
Sezonun ilk yenilgisini alan yeşil-beyazlılar 17 puanla liderliğini sürdürdü. Trabzon maçında namağlup ünvanını kaybeden yeşil-beyazlılar, attığı 20 golle Lig’in en golcü takımı. Temsilcimizin yediği gol sayısı ise 7. Önümüzdeki hafta içinde Şekerspor’la karşılaşacak olan Elazığ ise, rakip kalelere 12 gol attı. Yediği gol sayısı ise 6. Ortaya çıkan bu rakamlara zirve için yarışan ekiplerden Şekerspor, hücum, Elazığspor ise savunması ile dikkat çekiyor.
Lig’de şampiyonluk açısından büyük önem taşıyan iki ekibin mücadelesi ise futbolseverler tarafından merakla bekleniyor. Artı 13 averajla Şekerspor’un liderliğini sürdürdüğü ligin bir diğer golcü takımı ise 12. sırada bulunan Belediye Vanspor. Son haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla gerileyen Vanspor’un attığı ve yediği gol sayısı ise 13. Lig’in kalesinde en çok gol gören takımı ise Pursaklarspor. 17. sırada düşme korkusunu yakından hisseden Pursaklar, kalesinde 15 gol gördü. Geride kalan 8 hafta sonunda kalesinde sadece 3 gol gören ve ligde 5. sırada bulunan Türk Telekom ise istatistiklere göre savunması en sağlam takım görüntüsünde.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, Trabzon önünde beklenmedik bir yenilgi aldıklarını söyledi. Maçın geneline bakıldığında kötü saha şartlarına rağmen iyi bir futbol ortaya koyduklarını ifade eden Altıparmak; “Maçın gidişatına göre gol atacak tek takım Şekerspor’du. Hiç beklemediğimiz bir puan kaybıydı. Bunun için üzgünüz” dedi.
Önümüzdeki Çarşamba günü oynanacak olan Elazığspor maçını kazanmak istediklerini belirten Altıparmak; “Nasıl aldığımız galibiyetleri kısa sürede unutup önümüze bakıyorsak, bu yenilgiyi de unutup Elazığspor maçına hazırlanacağız. Trabzon önünde yaşadığımız kaybın telafisini yapmak istiyoruz. Özellikle kedi evimizde tüm maçlarımızı kazanmanın hesaplarını yapıyoruz. Bu da o maçlardan bir tanesi. Kendi futbolumuzu ortaya koyduğumuz takdirde kazanacağımızı düşünüyorum. Zirve açısından önemli bir maça çıkacağız. Biz 6 puan değerindeki bu maçı kazanmak ve moralimizi yeniden üst düzeye çekmek istiyoruz. Kendi saha ve seyircimiz önünde oynamanın avantajını iyi kullanmak istiyoruz. Bu nedenle tüm taraftarlarımızı zorlu karşılaşmada yanımızda görmek istiyoruz. Bu anlamda tam taraftarlarımızı Elazığ maçına davet ediyorum” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.