Şekerspor Erciyes sınavında

Şekerspor Erciyes sınavında

Süper Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, Bugün Ziraat Türkiye Kupası maçında Kayseri Erciyesspor ile karşı karşıya gelecek.

Atatürk Spor Kompleksinde oynanacak mücadele saat 14.00’te başlayacak. Mücadeleyi Mete Kalkavan, Baki Yiğit ve Esat Sancaktar hakem üçlüsü yönetecek.
Şekerspor’da Bursaspor’dan alınan ve transferin son günü kadroya dahil edilen Gökhan Vuran sakatlanarak sezonu kapatırken,  Zafer Biryol ise İstanbul’dan dönmesine rağmen kafileye alınmadı. Ayrıca 19 Yaş Altı Milli Takım’da bulunan Ömer Ali ise Kayseri Erciyes maçında takımda yerini alamayacak. Sivas’ta yapılacak olan kampa katılması beklenen Ömer Ali, büyük ihtimalle Tokat maçında forma şansı bulabilecek. Elazığ maçında sarı kart cezasını tamamlayan İshak Çakmak ve hafif sakatlığı bulunan Bahadır Sekizkardeş, teknik heyetin görev vermesi halinde Erciyes karşısında forma şansı bulabilecek.  Ayrıca yeşil-beyazlıların başarılı futbolcularından Süleyman Varlık sarı kart sınırında bulunuyor.  Ligde duraklama dönemine giren yeşil-beyazlı ekip kupada kazanarak yeniden moral kazanmak istiyor. Kayseri Erciyes’e rakip olana kadar bir çok güçlü rakibini zorlu maçlarla eleyen yeşil-beyazlı ekip bu maçı da kazanarak hem moral depolamak hem de geçtiğimiz sezondaki gibi gruplara kalmak istiyor. Geçtiğimiz sezon Ziraat Türkiye Kupasında fırtınalar estiren Konya Torku Şekerspor, bu sezon da aynı başarıyı tekrarlamak üzere deplasmanda Kayseri Erciyesspor önüne çıkıyor. Ziraat Türkiye Kupası play-off maçında Bank Asya Ligi’nin güçlü ekibi karşısında gruplara kalmak için mücadele edecek olan yeşil-beyazlı ekipte tüm hazırlıklar tamamlandı. Rakibin gücünü bildiklerini ifade eden teknik direktör Mehmet Altıparmak, “Kayseri Erciyesspor güçlü bir takım ve Bank Asya Ligi’nde ikinci sırada yer alıyor. Onların güçlü olması bizi ilgilendirmez, biz de güçlüyüz. Rakibimizi eleyip, gruplara kalmak ve geçen sezon yakaladığımız başarının daha üstünde bir başarı elde etmek istiyoruz. Bugünkü maçta birkaç oyuncumuzun eksikliğini hissedebiliriz ama onların yerine oynayacak arkadaşları da elinden geleni yapacaktır. Biz tam anlamıyla bir takımız, uyum içerisinde çalışıyoruz. Kupa maçından sonra deplasmanda Tokatspor’la oynayacağımız lig maçı hazırlıklarına ise Sivas’ta devam edeceğiz. Kupada ve ligde oynayacağımız iki maçı da kazanacak güçteyiz” ifadelerini kullandı.
Ziraat Türkiye Kupası play-off aşamasında; 2. kademe maçları sonucu tur atlayan 18 takım, 2009-2010 sezonunda Spor Toto Süper Lig'i 5-15 arasında tamamlayan 11 takım ve Spor Toto Süper Lig'e yükselen 3 takım, tek maçlı eliminasyon sistemine göre mücadele edecek. Tur atlayan takımlar gruplara kalacak. Spor Toto Süper Lig'i ilk 3 sırada tamamlayan Bursaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray ile 2010 Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor, kupaya grup aşamasından katılacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.