Şekerspor Elazığspor’a bileniyor

Şekerspor Elazığspor’a bileniyor

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, Lig’in 9. haftasında lig ikincisi Elazığspor’u konuk edecek.

1461 Trabzon karşısında aldığı 3-0’lık yenilgi ile moral kaybeden yeşil-beyazlılar, derbi maçın hazırlıklarına dün öğleden sonra yaptığı tek çalışma ile başladı.  Bugün öğleden sonra yapacağı çalışma ile antrenmanlarını sürdürecek olan temsilcimizin zorlu karşılaşması önümüzdeki Çarşamba günü Konya’da oynanacak.
Bir an önce alınan yenilgiyi unutarak dermi maçı kazanmanın hesaplarını yapan Şekerspor’da Trabzon maçında dördüncü sarı kartını görerek cezalı duruma düşen İshak Çakmak dışında önemli bir eksik bulunmuyor. Ayrıca Trabzon karşısında sakatlanan ve adalesinde problem olan Cafercan’ın tedavisine devam ediliyor. Başarılı futbolcu büyük ihtimalle Elazığ maçında forma şansı bulabilecek.
Sezonun ilk yenilgisini alan yeşil-beyazlılar 17 puanla liderliğini sürdürdü. Puanını 10’a çıkartan Trabzon ise 9. sıraya yerleşti. Zorlu hafta öncesinde en yakın takipçisi Elazığspor’un 4 puan önünde bulunan Şekerspor bu avantajını iyi değerlendiremedi. Elazığ, kendi saha ve seyircisi önünde Pendik’i 3-0 mağlup ederek aradaki puan farkını 1’e indirdi. Ortaya çıkan puan durumu ile Lig’in 9. haftasında oynanacak olan Şekerspor-Elazığspor maçı ise her iki taraf açısından da büyük önem kazandı.
Trabzon maçında namağlup ünvanını kaybeden yeşil-beyazlılar, attığı 20 golle ligin en golcü takımı. Temsilcimizin yediği gol sayısı ise 7. Önümüzdeki hafta içinde Şekerspor’la karşılaşacak olan Elazığ ise, rakip kalelere 12 gol attı. Yediği gol sayısı ise 6. Ortaya çıkan bu rakamlara zirve için yarışan ekiplerden Şekerspor, hücum, Elazığspor ise savunması ile dikkat çekiyor. Lig’de şampiyonluk açısından büyük önem taşıyan iki ekibin mücadelesi ise futbolseverler tarafından merakla bekleniyor.
Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, Trabzon karşısında hak etmedikleri bir yenilgi aldıklarını söyledi. Kafa kafaya giden bir maçta bireysel hatalardan geriye düştüklerini ifade eden Erence; “Bu hataları telafi edebilecek güce sahiptik. Maç içerisinde takım halinde hücumda ve baskılı bir oyun oynarken, rakip takım kontra atakla etkili oldu ve bu durum maçın skoruna etki etti. İstemediğimiz bir yenilgi aldık bunun için üzgünüz. Ancak bu hafta kendi saha ve seyircimiz önünde oynayacağımız maç bu yenilgi ile çok daha büyük bir önem kazandı. Lig’in tek yenilgisiz takımını konuk edeceğiz. Her iki takımda liderlik için mücadele edecek. Çetin bir karşılaşma olacak. Biz 6 puan değerindeki bu maçı kazanmak ve moralimizi yeniden üst düzeye çekmek istiyoruz. Kendi saha ve seyircimiz önünde oynamanın avantajını iyi kullanmak istiyoruz. Bu nedenle tüm taraftarlarımızı zorlu karşılaşmada yanımızda görmek istiyoruz. Bu anlamda tam taraftarlarımızı Elazığ maçına davet ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.