Şekerspor Demir’e bileniyor

Şekerspor Demir’e bileniyor

Süper Toto 2. Lig Kırmızı grupta mücadele edecek Konya Torku Şekerspor 29 Ağustosta Adana Demirspor ile deplasmanda oynayacağı sezonun ilk maçının hazırlıkları sürüyor.

Recep Konuk Tesisleri’nde yapılan yenileme çalışmaları nedeniyle yeşil beyazlı ekip hazırlıklarını Kampus 19 Mayıs Stadında sürdürüyor. Antrenmanların oldukça moralli geçmesi teknik heyet ve yönetimi memnun ediyor.
2. LİGDE PERDE AÇILIYOR
Spor-Toto 2. lig maçları hafta sonunda başlayacak.  Futbol Federasyonunca yapılan planlamaya göre, Şekerspor’un da mücadele edeceği ligde perde her iki grupta da 29 Ağustos Pazar günü oynanacak maçlarla açılacak.
Ligin ilk devresi 19 Aralık 2010’da oynanacak 17. hafta karşılaşmalarıyla tamamlanacak.. 2. devre maçları ise,16 Ocak’ta başlayacak ve normal sezon, 8 Mayıs 2010’da oynanacak maçlarla sona erecek.
2. lig statüsünde bu yıl değişiklik yapıldı. Geçtiğimiz sezonlarda; Kademe Grubu, Klasman Grubu, Yükselme Grubu ve Play-Off'lar şeklinde yapılanan TFF 2. Lig'de de köklü değişikliklere gidildi. Bu değişiklikler çerçevesinde, TFF 2. Lig;  18 takımdan oluşan 2 gruptan oluşacak. Çift devreli lig usulüne göre oynanacak müsabakalardan sonra her grubun birincisi olan 2 takım doğrudan TFF 1. Lig'e yükselecek. Her iki grupta 2., 3., 4., ve 5. sırayı alan takımlar ise TFF'nin belirleyeceği sahada tek maç eleme usulüyle mücadele edecek ve finalde kazanan takım TFF 1. Lig'e yükselmeye hak kazanacak.
Ligde kırmızı grupta şampiyonluk mücadelesi verecek olan Şekerspor, sezona deplasmanda oynayacağı Adana Demirspor maçıyla başlayacak ve devreyi Ofspor ile iç sahada oynayacağı karşılaşmayla kapatacak. Şekerspor, ilk yarıdaki maçların 9’unu iç sahada, 8’ini ise deplasmanda oynayacak.. Temsilcimiz, 6 ve 7. haftalarda ise Belediye Vanspor ve Balıkesirspor ile üst üste iki maçını iç sahada yapacak. 
Şekerspor’un da yer aldığı Kırmızı grupta bulunan diğer takımlar şunlar: Tarsus İdmanyurdu,  Adana Demirspor, Pursaklarspor, Türk Telekomspor, Balıkesirspor, Şanlıurfaspor, Belediye Vanspor, Elazığspor, Çanakkale Dardanelspor, Fethiyespor, Eyüpspor, Pendikspor, Kocaelispor, Sakaryaspor, Tokatspor, Ofspor, Trabzon Karadenizspor.
Şekerspor dahil olduğu Kırmızı Grupta şampiyonluk hedefi ile  mücadele edecek. Yeşil-beyazlı ekip sezonun açılış maçında Adana Demirspor’a konuk olacak Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta 2010-2011 sezonu 29 Ağustos tarihinde başlayacak. Ligin ilk hafta maçlarının programı ise şu şekilde: Ofspor-Balıkesirspor, Eyüpspor-Pendikspor, Dardanelspor A.Ş.-1461 Trabzon, Türk Telekomspor-Elazığspor, Tarsus İdman Yurdu-Tokatspor, Ş.Urfaspor-Kocaelispor, BelediyeVanspor-Sakaryaspor A.Ş., Pursaklarspor A.Ş.-Fethiyespor, Adana Demirspor-Konya Torku Şekerspor    
Adana Demirspor deplasmanı öncesinde kazanılan maçla moral depoladıklarını söyleyen  Torku Şekerspor  teknik direktörü Mehmet Altıparmak: “ Son özel maçımızı oynadık. Artık rotamız Adana Demirspor maçına döndü. Aldığımız galibiyet sezon öncesi bizim için büyük moral oldu. Hazırlık maçları boyunca oyuncularımın sergilemiş olduğu performans beni memnun etti. İki dönemden oluşan yeni sezon hazırlıklarımız çok olumlu bir havada geçti. Takımdaki arkadaşlık ve kaynaşma son derece üst düzeyde. Bu durum hepimizi mutlu ediyor. Sezonun başlamasına yaklaşık 1 hafta kaldı. İlk maçımızı Adana Demirspor ile deplasmanda oynayacağız. Herkes Adana Demirspor’un futbol kültürünü bilir. Taraftarları maça yoğun ilgi gösterecektir. Ligin ilk haftasında iyi bir maç olacağını düşünüyorum. Ancak Şekerspor olarak bizde yaklaşık bir buçuk aydır bu lige hazırlanıyoruz. Moralli tamamladığımız kampların bu maça yansıyacağını düşünüyorum. Tek hedefimiz iyi başlangıç. Adana Demirspor karşısına hazır bir şekilde çıkmak istiyoruz” dedi.
Konya Torku Şekerspor’un Altay’dan transferi golcü Zafer Biryol Adana Demirspor karşısında forma giyemeyecek. Tedavisi için teknik heyetten izin isteyen golcü oyuncunun İstanbul’da tedavi gördüğü bildirildi. Oyuncu maç öncesi dönüş yaparsa Mehmet Altıparmak bu oyuncunun durumuna bakarak son kararını verecek.
Torku Şekerspor yönetimi kamp hazırlıklarının ardından teknik heyetten sol kanata takviye yapılması konusunda rapor aldı. Bu kanadın tüm hazırlık maçlarında aksadığı ve teknik direktör Mehmet Altıparmak’ın bu mevkiye takviye istediği belirtildi.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.