Şekerspor Beşiktaş önünde

Şekerspor Beşiktaş önünde

TFF 2. Lig 2. Klasman Grubu'nda mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, bu sezon ilk kez katıldığı Ziraat Türkiye Kupası maçlarının sonuncusunda bugün Beşiktaş ile karşı karşıya geliyor.

Beşiktaş İnönü Stadı’nda oynanacak olan karşılaşma Saat 17.00’de başlayacak. Eyüpspor karşısında aldığı beklenmedik yenilgi ile lige moralsiz başlayan yeşil-beyazlılar Beşiktaş ile birlikte kupada prestij maçına çıkacak. Her iki ekibinde gruptan çıkma şansı bulunmuyor. Temsilcimizin tek hedefi alacağı sonuçla kötü başladığı lig için moral bulmak.

Zorlu Eyüp maçının ardından geçtiğimiz Pazar günü İstanbul’a giden yeşil-beyazlılar, Beşiktaş kulübünün karla kaplı zemini temizlemesi ile birlikte Beşiktaş Ümraniye Tesisleri’nde kupa maçının hazırlıklarını tamamlayarak kampa girdi. Öte yandan olumsuz hava koşulları nedeni ile Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında oynanacak Süper Lig maçı ertelenmişti. Zorlu deplasmandan morali dönmek isteyen temsilcimizde dört sarı kart cezalısı durumuna düşen ziya forma şansı bulamayacak. Ayrıca sakatlığı devam eden Samet Gören, bu maçta takımda yerini alamayacak.

Öte yandan yeşil-beyazlılar sezon başında transfer edilen Ahmet turan Solak ile yollarını ayırdı. Yeşil-beyazlı yönetim kurulu yaptığı açıklamada Solak’ın babasının uzun süredir rahatsızlığı bulunduğunu ve tedavi gördüğü İstanbul’da baba Solak’a kanser teşisi konulduğunu belirttiler. Solak’ın babasının tedavi gördüğü İstanbul’a gitmek istediğini belirterek kendilerinden ayrılmayı talep ettiğini belirten yöneticiler, teknik heyetin de olurunu aldıktan sonra bu karara vardıklarını kaydettiler.

Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, bu sezon ilk kez mücadele ettikleri Türkiye Kupası’nda bugün oynayacakları maçta her iki ekibinde prestij için mücadele edeceğini söyledi. Kupada iyi bir performans ortaya koyduklarını ve gruptan çıkma şansını iyi değerlendiremediklerini ifade eden Altıparmak; “Süper Lig ekiplerinden oluşan grubumuzda iyi bir performans ortaya koyduk ve kaliteli bir ekip olduğumuzu gösterdik. Beşiktaş ise henüz gruptan puan almayı başaramadı. Onun için her iki ekip içinde gruptan çıkmak adına önemli bir maç olmayacak ancak vereceğimiz prestij mücadelesi ile moral bulmaya çalışacağız. Buradan istediğimiz bir sonuçla evimize dönerek tüm Konya’ya aldığımız Eyüpspor yenilgisini unutturmaya çalışacağız. Buradan bulacağımız moralle ligdeki hedefimiz için çaba göstereceğiz. Bizim için önemli olan bundan sonra ligde nasıl bir performans ortaya koyacağımız. bunda da başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

KONYA’YA BEŞİKTAŞ GALİBİYETİ ARMAĞAN ETMEK İSTİYORUZ

Konya Şekerspor Kulübü Başkanı Yavuz Erence, yaptığı açıklamada, kupada kendileri gibi iddiası olmayan Beşiktaş karşısında prestij için mücadele edeceklerini belirtti. Bu maçın diğerlerinden farklı bir yanı olmadığını belirten Erence, “Her iki takım da grupta iddiası olmadığı için müsabakaya rahat çıkacak. Bu nedenle seyir zevki yüksek bir maç izleyeceğimizi düşünüyorum” dedi. Konya Şekerspor olarak kupada Konya’yı başarıyla temsil ettiklerini ifade eden Erence, şunları kaydetti: “Oynadığımız futbolla hem kulübümüzün adını hem de Konya’nın adını en iyi şekilde duyurduğumuza inanıyorum. Süper Lig takımlarıyla oynadığımız maçlarda üst düzey mücadele sergiledik. Süper Ligin formda takımlarından Kasımpaşa’yı mağlup ederek gücümüzü gösterdik. Beşiktaş maçını da aynı düşünceyle oynayacağız ve kazanmak için sahaya çıkacağız. Ligde ve kupada bütün maçlarımıza 3 puan düşüncesiyle hazırlanıyoruz. Kupaya galibiyetle veda etmek için sahaya çıkacağız. Ziraat Türkiye Kupası’nda ziraatın tek temsilcisi olarak, hem çiftçilerimize hem de Konya’ya Beşiktaş galibiyeti armağan etmek istiyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.