Şekerspor Alanyaspor sınavında

Şekerspor Alanyaspor sınavında

TFF 2. Lig 2. Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor bugün deplasmanda Alanyaspor ile karşı karşıya geliyor.

15 puanlı iki takımın vereceği zorlu mücadele saat 13.30’da başlayacak. Karşılaşma Alanya Milli Egemenlik Stadı’nda oynanacak. Temsilcimiz Şekerspor’un mutlak üç puan hesapları yaptığı maçı Gaziantep bölgesi hakemlerinden Emre Yıldırım yönetecek. Yıldırım’ın yardımcılığını Emrah Öztürk ve Mesut Şiraz yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Bülent Çenet.
Yeşil-beyazlılarda geçtiğimiz hafta oynanan Turgutlu maçında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen kaleci Ziya dışında önemli bir eksik bulunmuyor. Ayrıca temsilcimizde Cafercan’ın dizinde, Onur ve Ahmet Turanın ise adalesinde sorun olduğu bu oyuncularının tedavilerinin devam ettiği belirtildi. Durumları iyiye giden başarılı futbolcular, teknik heyetin görev vermesi halinde Alanya önünde forma şansı bulabilecek. Öte yandan temsilcimizde Hasan ve Şinasi, sarı kart sınırında bulunuyor. Futbolcular Alanya maçında sarı kart gördüğü takdirde ligin 13. haftasında Konya’da oynanacak olan Denizli Belediyespor maçında forma giyemeyecekler.
Kupadaki başarısını lige de taşıyarak 5. sıraya kadar yükselen yeşil-beyazlı ekip bir taraftan yakaladığı çıkışı devam ettirmek isterken diğer taraftan da ligin 2. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde mağlup olduğu Alanya’dan rövanşı almak istiyor. Zorlu hafta öncesinde her iki takımında 15 puanı bulunurken temsilcimiz Şekerspor, averajla bir sıra üstte bulunuyor. Öte yandan temsilcimiz Alanyaspor’u mağlup ederek hem rakibi ile arasındaki puan farkını açmak, hemde ilk deplasman galibiyetini almak istiyor.
Konya Şekerspor’un dış saha karnesi zayıf. Rakibi karşısında kazanarak bu durumunu düzeltmek isteyen yeşil-beyazlılar bu maça galibiyet parolası ile hazırlanıyor. Dış sahada oynadığı 5 maçta henüz galibiyeti bulunamayan Şekerspor’un 4 beraberliği 1 de yenilgisi var. Yeşil-beyazlılar bu maçlarda sadece 4 puan topladı.  Şekerspor oynadığı bu maçlarda rakip fileleri 5 kez havalandırırken kendi kalesinde ise 10 gol görmüş.  Sezonu ilk maçında Turgutluspor ile karşılaşan Konya Şekerspor bu maçta rakibi ile 1-1 berabere kaldı.  2. deplasman maçında ise Denizli Belediyespor’a konuk olan yeşil-beyazlı ekip bu karşılaşmada da sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. 5. haftada Sarıyer ile oynadığı maçta rakibine tam 3 gol atan yeşil-beyazlı ekip kendi kalesinde de 3 gol gördü. Bu mücadelede 3-3 berabere tamamlandı. Deplasmanda aldığı beraberlikleri sürdüren Konya Şekerspor sezonun 8. hafta maçında ise Göztepe ile 1-1 berabere kaldı. Yeşil beyazlı ekip dış sahada ki tek yenilgisini ise Tepecik Belediyespor karşısında aldı. Sezonun 10. hafta maçında rakibine 1-0 mağlup olan Şekerspor deplasmandaki ilk yenilgisini de almış oldu. Yeşil-beyazlı ekip grubunun dış saha puan sıralamasında 4 puanla 7. sırada yer alıyor.
Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, ligin ikinci haftasında Alanyaspor karşında aldıkları yenilginin rövanşında üç puan almak istediklerini söyledi. Oynadıkları son maçlarda aldıkları galibiyetlerle moral bulduklarını ve bu seriye Alanya önünde de devam etmek istediklerini ifade eden Erence; “Rakibimiz Alanya ile puanlarımız aynı. Ayrıca kendi sahamızda puan verdiğimiz Alanya’dan rövanşı almak istiyoruz. Alanya maçı, ligde ki çıkışımızı devam ettirmemiz için mutlak galibiyetle ayrılmamız gereken bir maç. Bugün alacağımız galibiyetle evimize moralli döneceğimize inanıyorum. Yönetim kurulu olarak teknik heyet ve futbolcularımıza bu konuda olan inancımız sonsuz. İnşallah tüm camiamızı mutlu edecek bir sonuçla çıkışımızı devam ettireceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.