Şekerspor Alanya seferinde

Şekerspor Alanya seferinde

TFF 2. Lig 2. Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor yarın deplasmanda oynayacağı Alanya maçının hazırlıklarını dün öğleden sonra yaptığı tek idmanla tamamladı.

Bugün sabah yeniden tesislerinde bir araya gelecek olan yeşil-beyazlılar, saat 9.30’da Fatih Hıdıroğlu kafile başkanlığında karayolu ile Alanya’ya hareket edecek. Temsilcimiz Alaiye Otel’de kampa girerek maç saatini beklemeye başlayacak. Son haftalarda iyi bir çıkış yakalayan temsilcimizin tek hedefi zorlu deplasmandan üç puanla dönerek yakaladığı çıkışı devam ettirmek.

Yeşil-beyazlılarda geçtiğimiz hafta oynanan Turgutlu maçında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen kaleci Ziya dışında önemli bir eksik bulunmuyor. Ayrıca temsilcimizde Cafercan’ın dizinde, Onur ve Ahmet Turanın ise adalesinde sorun olduğu bu oyuncularının tedavilerinin devam ettiği belirtildi. Durumları iyiye giden başarılı futbolcular, teknik heyetin görev vermesi halinde Alanya önünde forma şansı bulabilecek. Öte yandan temsilcimizde Hasan ve Şinasi, sarı kart sınırında bulunuyor. Futbolcular Alanya maçında sarı kart gördüğü takdirde ligin 13. haftasında Konya’da oynanacak olan Denizli Belediyespor maçında forma giyemeyecekler.
Kupadaki başarısını lige de taşıyarak 5. sıraya kadar yükselen yeşil-beyazlı ekip bir taraftan yakaladığı çıkışı devam ettirmek isterken diğer taraftan da ligin 2. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde mağlup olduğu Alanya’dan rövanşı almak istiyor. Zorlu hafta öncesinde her iki takımında 15 puanı bulunurken temsilcimiz Şekerspor, averajla bir sıra üstte bulunuyor. Öte yandan temsilcimiz Alanyaspor’u mağlup ederek hem rakibi ile arasındaki puan farkını açmak, hemde ilk deplasman galibiyetini almak istiyor.
KAN DEĞİŞİKLİĞİ İŞE YARADI
Konya Şekerspor, yeni teknik direktörü Mehmet Altıparmak yönetiminde çıktığı 3 maçı da kazandı. Konya Şekerspor, İsmail Kartal’dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna Mehmet Altıparmak’ın getirilmesinin ardından ligde oynadığı Fethiyespor ve Turgutluspor maçlarından 3 puanla ayrıldı, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise Bank Asya 1. Lig takımlarından Adanaspor’u yenerek gruplara kalma başarısı gösterdi. Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, yaptığı açıklamada, göreve geldikten sonra futbolcuları sadece psikolojik olarak maçlara hazırladığını söyledi. Futbolcuların psikolojik olarak çok yıprandığını gözlemlediğini ifade eden Altıparmak, “Takımda ağabey kardeş havası oluşturduk. Onların yeniden özgüvenlerini kazanmalarını sağladık” dedi.
Altıparmak, çok kaliteli oyunculardan kurulu bir ekibe sahip olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti: “Benim olduğum yerde her zaman iddia vardır. Hedefimiz öncelikle galibiyetleri sürdürerek, play-off’a kalmak. Daha sonra ise şampiyon olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bunun için ilk önce bu hafta deplasmanda karşılaşacağımız Alanyaspor’u yenmemiz gerekiyor. Tek düşüncemiz Alanya deplasmanından 3 puanla dönmek. Bunu başarabilecek gücümüz var.” Yönetim bazında da çok önemli işlerin yapıldığını ifade eden Altıparmak, futbolcuların ödemelerinin aksamadığını ve verilen sözlerin yerine getirildiğini sözlerine ekledi.
Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, son haftalarda yaptıkları kan değişikliği ile birlikte iyi bir çıkış yakaladıklarını söyledi. Zorlu deplasmanda bu çıkışı devam ettirmek istediklerini ifade eden Erence; “Rakibimiz Alanya ile puanlarımız aynı. Ayrıca kendi sahamızda puan verdiğimiz Alanya’dan rövanşı almak istiyoruz. Alanya maçı, ligde ki çıkışımızı devam ettirmemiz için mutlak galibiyetle ayrılmamız gereken bir maç. Bunun için teknik heyet ve futbolcularımızın ellerinden geleni yapacaklarına inanıyoruz. Zorlu deplasmandan galibiyetle dönmek için mücadele edeceğiz” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.