Şekerin ustası Cafercan

Şekerin ustası Cafercan

Şekerspor, 2 grupta oynanan 2. Ligin en golcü 2. takımı oldu. Atılan gollerin sıralamasında ise Cafercan ön sırada bulunuyor. Cafercan, 5i kupada olmak üzere toplam 20 golün altına imzasını attı

TFF 2. Lig’de mücadele eden ve Bank Asya 1. Ligi’nin kapısından 2. kez eli boş dönen Konya Torku Şekerspor’da sessiz bekleyiş devam ediyor. Ligin bitmesi ile birlikte Konya’yı ve sevenlerini hayal kırıklığına uğratan yeşil-beyazlılar, yorucu bir sezonun ardından tatile çıktı. Yeni sezon çalışmalarına bir an önce başlanması beklenen Şekerspor’un bu sessizliği tüm camiada endişeli bir bekleyişe neden oluyor.

Şekerspor, geride kalan sezonda iki grupta oynanan Spor Toto 2. Lig’in en golcü ikinci takımı oldu. Beyaz Grup’ta şampiyon olarak Bank Asya 1. Ligi’ne direk çıkma hakkı elde eden Göztepe, her iki grubunda en çok gol atan takımı oldu. İzmir ekibi sezon boyunca 70 kez fileleri havalandırdı ve kalesinde ise 27 gol gördü. + 43 averajla zirvenin sahibi oldu. Göztepe’den sonra ikinci ligin en golcü ikinci takımı ise Konya Şekerspor oldu. Yeşil-beyazlılar 64 kez gol sevinci yaşarken, 36 kez de kalesinde gol gördü. Ziraat Türkiye Kupası’nda da başarılı bir performans ortaya koyan yeşil-beyazlılar, kupada ise 19 golün altına imzasını attı. Kısaca Şekerspor, 2010-2011 futbol sezonunda rakip kalelere toplam 83 gol attı.

Atılan gollerin sıralamasında ise başarılı futbolcu Cafercan Aksu ön sırada bulunuyor. Cafercan, 5’i kupada olmak üzere geçtiğimiz sezonda toplam 20 golün altına imzasını attı. Lig’de 9 kupada 1 ve ligde 7 kupada ise 3 gol atan Erman Özcan ve Murat Dilek, Cafercan’ı takip eden isimler. Gol sıralamasında ise 4. sırayı Muhammet Reis adı. Reis, ligde 6, kupada ise 2 gol kaydetti. Şekerspor’un genç ve başarılı sporcularından Ömer Ali Şahiner ligde 6 kupada 1 golün altına imzasını atarken, Devre arası yeşil-beyazlı renklere dahil olan Ömer Şahin ise ligde 5 gol kaydetti.

Şekerspor’un geçtiğimiz sezonda attığı 83 golün altında imzası bulunan diğer isimler ve atıkları gol sayıları ise şöyle: Bahadır Sekizkardeş 1, Barış Çetin 1, İshak Çakmak 3, Kadir Demirel 1, Mehmet Balban 2, Rıdvan Sağlam 1, Samed Kartal 3, Sedat Yeşilkaya  1, Serdar Akdoğan 2, Süleyman Varlık 3, Zafer Biryol 1. Yeşil-beyazlı futbolcuların 4 kez yaşadığı gol sevincinde ise atılan golleri rakip takımların futbolcuları kendi kalelerine gönderdi.

Yeşil-beyazlı ekibin 18 oyuncusunun sözleşmesinin sona ermesi diğer kulüplerin iştahını kabartıyor. Gösterdikleri performansla transfer listelerinin ilk sıralarında yer alan Şekersporlu futbolculara Süper Lig dahil olmak üzere Bank Asya ve 2. lig takımlarından teklifler yapılıyor. Oyuncuların genç ve başarılı olması transfer tekliflerini daha da güçlendiriyor. Şekerspor’un alt yapısından yetişen ve oynadığı bütün sezonlarda takımın gözdesi olan kaleci Gürsel Yaprakçı, alt yapıdan yetişen diğer yıldız oyuncular Ömer Ali Şahiner ve İshak Çakmak transferin gözdesi durumunda.

Şekerspor’un başarılı diğer 2 oyuncusu Muhammet Reis ve Onur Akbay’a ise küme düşen Konyaspor talip oldu. Ancak geçtiğimiz gün FIFA tarafından ağır bir cezaya çarptırılan Konyaspor’un durumu akıllarda soru işaretlerine neden oldu. Ömer Ali Şahiner ve İshak Çakmak’ın sözleşmeleri 2012 yılında sona eriyor. Başarılı oyuncular geride kalan sezonda takımı sırtlayanlar arasında. Ömer Ali Şahiner ligde oynadığı karşılaşmalarda 6 gol kaydetti. İshak ise 3 gol kaydetti. İshak hırslı yapısıyla ligde 8 de sarı kart gördü. Şekerspor’da Sabri, Gökhan, Hasan, Burak, İshak, Oğuz, Ömer Ali, Sedat ve Yusuf dışında diğer oyuncuların sözleşmeleri sona erdi. Bu oyuncuların çoğunun başka takımlarla görüşme halinde olduğu, yeşil-beyazlı takımda kalmak isteyen bazı oyuncularla ise transfer ayında masaya oturulacağı öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.