Şeker'den Tur’a 6 pedal

Şeker'den Tur’a 6 pedal

Dünyanın en önemli 17 yarışından birisi olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turuna Şekerspor 6 isimle katılıyor

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından organize edilen ve son iki yıldaki başarısı ile Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından dünya bisikletinin şampiyonlar ligi olarak kabul edilen 2.HC klasmanına alınarak dünyanın en önemli 17 yarışından birisi olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 11 Nisan’da start alıyor. 18 Nisan Pazar günü Antalya-Alanya etabıyla sona erecek olan 46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na, Türk Milli Takımı ile birlikte 15 takımdan 116 profesyonel bisikletçinin katılacağı ve 8 günde toplam 1257 kilometre kat edileceği belirtildi.  Turun ilk kez 2. HC (Horse Category) klasmanında yer alarak, dünyanın en önemli 17 yarışı arasına girmeyi başardığı vurgulandı. Bu yıl ilk kez genel klasman liderinin de alışıla gelmiş şekilde sarı mayo değil, turkuaz renk mayo giyeceği belirtildi.

8 etaptan oluşan 46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Sultanahmet Meydanı’nda Prolog yarışıyla başlayacak. Yarışta sırayla Kuşadası-Bodrum, Bodrum-Marmaris, Marmaris-Pamukkale, Denizli-Fethiye, Fethiye-Finike, Finike-Antalya ve Antalya-Alanya etapları geçilerek finişe varılacak. Dünyanın önde gelen bisiklet takımlarıyla çok sayıda ünlü bisikletçinin pedal çevireceği turu 8 gün boyunca Eurosport ve TRT kanallarından her gün 2 saat canlı olarak verilecek.
46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda yarışacak olan Türk Milli Takımımızın 8 sporcunun 6’sını Konya Şeker’li pedallar oluşturuyor. 1. Bünyamin Özdemir - Konya Şeker Spor 2. Miraç Kal - Konya Şeker Spor 3. Selçuk Türkçetin - Konya Şeker Spor 4. Mustafa Sayar - Konya Şeker Spor 5. Fatih Harmancı - Konya Şeker Spor 6. Ahmet Akdilek - Konya Şeker Spor 7. İsmail Aksoy - Kocaeli Brisa Spor 8. Uğur Marmara - Kocaeli Brisa Spor
46. TUR İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
8 günde 8 etapta bin 252 kilometrelik parkurda dünyanın en iyi bisikletçilerinin mücadelesinin nefesleri keseceğini dile getiren Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu, turun, Sportif değeri kadar Türkiye'nin tanıtımına katkısı ve Fransa Bisiklet Turu Standartlarındaki organizasyonu ile 2010 yılının en önemli etkinliklerinden birisi olacağını açıkladı.
2009 yılındaki başarılı organizasyonu ile Dünya Bisiklet Birliği (UCI) tarafından dünya bisikletinin şampiyonlar ligi olarak kabul edilen 2. HC kategorisine alınarak dünya çapındaki 17 yarıştan birisi olan Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu; "Tour Of Turkey 2010"da Eurosport ve TRT, 8 günde; günde 2 saat, toplamda 43 saat 123 ülkede 28 ayrı dilde canlı yayın yapacak. 5 milyon Euro bütçeli organizasyonu ile "Tour of Turkey 2010", 285 milyon dolarlık tanıtım eşdeğeri oluşturacak. Türkiye, uluslar arası Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turuyla; 8 günde 192 saat hiç durmayan operasyonuyla, 20 takım, dünya çapında 160 bisikletçi, uçak ve helikopter çekimleri, 20 tır, 850 kişilik kafilesi ile dev bir organizasyona imza atacak.
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, büyük organizasyonun, 11 Nisan'da İstanbul Sultanahmet meydanında başlayacağını, Kuşadası-Bodrum, Bodrum-Marmaris, Marmaris-Pamukkale, Pamukkale-Fethiye, Fethiye-Finike, Finike-Antalya, Antalya-Alanya etaplarından oluşacağını sözlerine ekledi. Tur’da 102 kişilik ekip görev yapacak. 100’ün üzerinde yabancı konuk katılacak. 35 değişik otelde konaklanacak. Tur boyunca 3 ambulans, 10 motosikletli polis ekibi hizmet verecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.