Şekerde dış transfer atağı

Şekerde dış transfer atağı

Konya Torku Şekerspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. 2. Ligde mücadele eden Çorumspordan Eren Görür, Beypazarı Şekerspordan da Özgür Çelik ve Hüseyin İriçle prensip anlaşmasına vardı

TFF 2. Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Ligin sona ermesi ile birlikte uzun bir süre sessizlik içine giren ve bu sessizliğini kaleci Ali Melih Özçelik ile anlaşarak bozan Şekerspor, geçtiğimiz gün teknik adam sorununu Metin Altınay ile anlaşarak çözdü. Şekerspor, iç transferde ise Murat Dilek ile bir yıllığına opsiyonlu olarak sözleşme tazeledi. Şekerspor dış transferde de hızlı bir şekilde sona ulaşmak istiyor. 
Metin Altınay’ın verdiği rapor doğrultusunda Spor Toto 2. Ligde mücadele eden Çorumspor’dan Eren Görür, Beypazarı Şekerspor’dan da Özgür Çelik ve Hüseyin İriç’le prensip anlaşmasına vardı. Forvet olarak oynayan Eren, 6 Mart 1987 doğumlu. Keçiören Belediyespor’da futbol hayatına başlayan oyuncu 2007-2008 sezonunda Pazarspor’da oynarken Trabzonsporlu yöneticilerin dikkatini çeken Eren bu takımla sözleşme imzaladı, ancak forma giymeden Trabzonspor’un altyapısı konumundaki Trabzon Karadenizspor’a gönderildi. 2008-2009 sezonunu burada geçiren golcü futbolcu, 2009-2010 sezonunda da Giresunspor’da kiralık olarak oynadı.
Geride kalan sezon Çorumspor formasını terleten oyuncudan, Konya Torku Şekerspor gol yollarında faydalanmak istiyor. İnegölspor’da futbola başlayan Özgür Çelik ise daha sonra Beypazarı Şekerspor’a transfer oldu. Ardından Küçükköyspor formasını iki sezon giyen oyuncu, yeniden yetiştiği İngölspor’a döndü. Son olarak Beypazarı Şekerspor formasını giyen oyuncu, defansta görev yapıyor. Konya Torku Şekerspor’un diğer transferi Hüseyin İriç de Kalecikspor, Başkent Edaşspor, Sincan Belediyespor’da amatör olarak oynadıktan sonra Tekirova Belediyespor’da profesyonel futbol yaşantısına başladı. Beypazarı Şekerspor’un play-off oynamasında büyük emeği olan İriç orta sahada görev yapıyor.
Konya Torku Şekerspor, Özgür’le defansta Onur’dan boşalan yeri Hüseyin’le de Cafercan’ın orta alandaki yerini doldurmaya çalışacak. Şekerspor’da Sabri, Gökhan, Hasan, Burak, İshak, Oğuz, Ömer Ali, Sedat ve Yusuf dışında diğer oyuncuların sözleşmeleri geçtiğimiz günlerde sona ermişti. Yeşil-beyazlı ekibin 18 oyuncusunun sözleşmesinin sona ermesi diğer kulüplerin iştahını kabartıyor. Gösterdikleri performansla transfer listelerinin ilk sıralarında yer alan Şekersporlu futbolculara Süper Lig dahil olmak üzere Bank Asya ve 2. lig takımlarından teklifler yapılıyor. Oyuncuların genç ve başarılı olması transfer tekliflerini daha da güçlendiriyor. Şekerspor’un alt yapıdan yetişen yıldız oyuncular Ömer Ali Şahiner ve İshak Çakmak transferin gözdesi durumunda.
Ayrıca Şekerspor sözleşmesi sona eren futbolcularından üç önemli isimle fiyat konusunda anlaşamadı ve bu futbolcuların başka takımlarına transferine göz yumdu. Yaklaşık üç sezondur Şekerspor forması giyen ve başarılı performansı ile tüm camianın sevgisini kazanan Cafercan Aksu, Gençlerbirliği ile anlaştı. Sert şutları ile dikkat çeken ve neredeyse her maçta direkleri döven Muhammet Reis ise Balıkesirspor ile anlaştı. Reis ile birlikte Konyaspor’un da gelen transfer yasağından önce gündeminde olan Onur Akbay ise Bank Asya 1. Lig takımlarından Adanaspor ile anlaştı. Yapılan bu transferlerin ardından Şekerspor as kadrodan üç ismi kaybetmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.