Şeker göz kamaştırıyor

Şeker göz kamaştırıyor

Kadir Özcan ile anlaşarak kan değişikliğine giden Konya Şekerspor 2. lig Kırmızı Grupta fırtına gibi esmeye devam ediyor. 1461 Trabzonu mağlup eden yeşil-beyazlılar, üst üste 5. galibiyetini aldı

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, ligin ikinci yarısında fırtına gibi esmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün 1461 Trabzon’u evinde 3-0 mağlup eden yeşil-beyazlılar, yakaladığı seriyi sürdürdü. Üst üste 5. galibiyetini alan Şekerspor, puanını 51’e çıkartarak lider Elazığ’ı yakından takip etmeyi devam ettirdi.
Lig’in ilk yarısında Elazığ’ın 9 puan gerisine düşen yeşil-beyazlılar, ikinci yarıya kendi saha ve seyircisi önünde aldığı 1-0’lık Adana Demirspor galibiyeti ile başladı. 19. haftada Eyüpspor’a 2-0, 20. haftada ise kendi evinde Pursaklar’a karşı alınan 1-0’lık mağlubiyet yeşil-beyazlılarda bardağı taşıran son damla oldu. Arka arkaya alınan yenilgilerin ardından teknik adam Mehmet Altıparmak ile yolları ayıran yeşil-beyazlılar, Türkiye liglerinin tecrübeli antrenörlerinden Kadir Özcan ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.
Yaptığı bu kan değişikliğinin ardından Fethiyespor’u deplasmanda 3-2 mağlup eden yeşil-beyazlılar rahat bir nefes aldı. Bu galibiyetin ardından 22. haftada Pendikspor’u 2-1, 23. haftada Van Belediyespor’u 2-0, 24. haftada Balıkesirspor’u 4-1 ve 25. haftada 1461 Trabzon’u 3-0 mağlup ederek 5 maçlık bir galibiyet serisi yakaladı. Yakaladığı bu seri ile birlikte lider Elazığspor’un arka arkaya puanlar kaybetmesi ile 9 puanlık fark 2 puana inerken zirve yarışı da yeni bir ivme kazanmış oldu.
Öte yandan ligin 25. haftası büyük bir heyecana sahne olacak. Arka arkaya aldığı galibiyetlerle göz kamaştıran temsilcimiz Konya Şekerspor, ilk yarının en istikrarlı ve halen liderliği elinde bulunduran Elazığspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. 1461 Trabzon maçının ardından izin yapan Şekerspor, zorlu maçın hazırlıklarına bugün başlayacak. Trabzon maçında kırmızı kart gören Ömer Ali dışında önemli bir eksiği bulunmayan yeşil-beyazlılar, zorlu deplasmandan alacağı galibiyetle evine lider dönmenin hesaplarını yapıyor.
İlk yarıda sadece 2. Lig’in değil, Türkiye liglerinin en istikrarlı takımı olan Elazıspor ile temsilcimiz Şekerspor’un Konya’da oynadığı maç 1-1 sona ermişti. İkinci yarıda gösterdiği istikrarlı görüntüsü ve arka arkaya aldığı 5 galibiyetle yeniden zirve yarışına ortak olan temsilcimiz Şekerspor, istediğini aldığı takdirde şampiyonluk yarışındaki en büyük rakibini geride bırakmış olacak. Elazığ olası bir mağlubiyete 53 puanda kalırken Şekerspor ise puanını 54 yapacak ve uzun bir aradan sonra zirveye oturacak.
Konya Şekerspor’un başarılı teknik adamı Kadir Özcan, Elazığ’a galibiyet için gideceklerini söyledi. Ancak alacakları beraberliğin de kötü bir sonuç olmayacağının altını çizen Özcan; “Beraberlikte bizim için bir avantaj sayılır aradaki iki puanı korumuş oluruz. Elazığ bundan sonra çok zor iki deplasmana çıkacak. Biz öncelikle içerde ve dışarıda aynı şekilde oynamaya devam edeceğiz. Bu güne kadar asla tek puana oynamadık oynamayız da. Ben takımıma güveniyorum ligin en iyi takımlarından birisiyiz. Hedefimizi sonuna kadar kovalayacağız bu yola baş koyduk. İstekli arzulu iyi bir ekibiz ve bu doğrultuda başarının geleceğine inanıyorum. Bu maçı final olarak kabul etmemek gerekiyor. Kazanırsak çok iyi olur ancak önümüzde daha çok maç var. Çıkacağız, galibiyet için oynayacağız ve başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.