Şeker, amatörde parlayacak

Şeker, amatörde parlayacak

TFF 2. Ligde uzun süredir mücadele eden ve iki kez Bank Asya 1. Ligin kapısından dönen yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, yeni sezon itibari ile sadece amatör branşlarda faaliyet gösterecek

TFF 2. Lig’de uzun süredir mücadele eden ve iki kez Bank Asya 1. Lig’in kapısından dönen yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, yeni sezon itibari ile sadece amatör branşlarda faaliyet gösterecek. Geçtiğimiz sezon vasat bir görüntü ortaya koyan yeşil-beyazlılar, sezonun sona ermesi ile birlikte Bank Asya 1. Lig’de mücadele eden temsilcimiz Konyaspor ile birleşim süreci içerisine girdi. Geçtiğimiz günlerde bu sürecin tamamlanması ile birlikte, Şekerspor A takımı Konyaspor ile aynı çatı altında mücadele edecek.

Konyaspor ile Şekerspor arasında varılan anlaşma gereğince Anadolu Birlik Holding Konyaspor’a sponsor olacak ve isim değişikliğine gidilecek. Buna göre ismi Anadolu Selçukluspor olarak değiştirilmesi planlanan Şekerspor Konyaspor’un alt yapısı olarak faaliyet gösterecek. Şekerspor ise, profesyonel şubesini kapatarak yeniden oluşturulacak ve bisiklet, güreş gibi amatör branşlarda liglere katılacak. Önümüzdeki günlerde yapılması planlanan birleşim ile alakalı protokolün ardından Şekerspor, yönetim kurulu yeni bir yapılanma içine girecek ve yol haritasını değiştirerek amatör branşlara ağırlık verecek.

Konyaspor ve Konya Torku Şekerspor'un güçlerini birleştirmesinin ardından Konyaspor, kongreye gitme kararı aldı. Yeşil-beyazlılar her iki takımında yönetim kurullarını, teknik heyetini ve takımların nasıl şekilleneceğinin kararı kongrede verecek ve yeni sezon çalışmalarına başlayacak. Konyaspor ve Anadolu Selçukluspor olağan genel kurulunu 19 Temmuz’da yapmayı planlıyor.

Öte yandan yapılacak kongre ile birlikte ismi Anadolu Selçukluspor olarak değiştirilecek olan Şekerspor, yeni sezonda Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele edecek. Grupta yeşil-beyazlı ekibin geçtiğimiz sezon mücadele ettiği güçlü ekiplerde var. Grupların fikstür çekimi ise ileri bir tarihte yapılacak. Spor Toto 2. Lig Temsilcimiz Torku Şekerspor geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezonda da Beyaz Grupta mücadele edecek. Torku Şekerspor’un Konyaspor ile birleşmesi ve isim değişikliği yaşaması halinde de aynı rakiplerle mücadele edecek. 2012-2013 sezonunda Beyaz Grupta mücadele edecek takımlar şu şekilde: Konya Şekerspor, Kızılcahamamspor A.Ş., Beypazarı Şekerspor, Alanyaspor, Balıkesirspor, İnegölspor, Yeni Malatyaspor, Ofspor, Denizli Belediyespor,, İskenderun Dç Spor, Bayrampaşaspor, Gaziosmanpaşaspor, Eyüpspor, Kırklarelispor, Altay,Tokatspor, Körfez Futbol Kulübü.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.