Şehit aileleri hatim yemeğinde buluştu

Şehit aileleri hatim yemeğinde buluştu

Karatay Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Şehit Hatim Yemeği” şehit yakınlarını ve çok sayıda davetliyi bir araya getirdi.

Yemek sonunda hatim duası yapıldı. Şehit Aileleri Derneği binasında düzenlenen Şehit Hatim Yemeği’ne Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aynur Avşar,  Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pekdemir, yönetim kurulu üyeleri, şehit aileleri ve davetliler katıldı. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli yemek sonrası yaptığı konuşmada, “Bugün burada böyle bir toplantıyı gerçekleştiriyorsak aziz şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine. Onların gayretleri, çabalarıyla ve belki onların can vermesiyle biz bugün burada hayatımızı devam ettiriyoruz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına, acılı ailelerine sabır diliyorum” dedi.  Coğrafya olarak önemli bir yerde olduğumuza dikkat çeken Hançerli, “Bir o kadar da düşmanımız var. Suriye karasularında 22 ülkenin deniz kuvvetleri oradaysa bunu bir düşünmek lazım. Bize orada ne işiniz var diyenler 10 binlerce kilometre uzaktan gelip Suriye topraklarını karıştırıyorlar. Konya ve Türkiye’de 19747deki Kıbrıs Barış Harekâtında haleti ruhiyemiz ne ise Afrin’deki haleti ruhiyemiz aynıdır. Annelerimiz bir tarafta burada otururken bir taraftan dualarını gönderiyorlar. Bir taraftan eldiven ve çoraplarını gönderiyorlar. Babalar da ayakkabılarını gönderiyorlar. Şehitlerimize minnettarız. Şehit ailelerine hizmeti bir borç biliriz. Bu millete diz çöktüremeyecekler. Bu anneler olduğu müddetçe bir evladım olsa tekrar cepheye gönderirim diyen şehit aileleri olduğu müddetçe bu devlete diz çöktüremezler.” diye konuştu.

MANEVİ DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKAN BİR TOPLUMUZ

Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pekdemir  de konuşmasında,  “Karatay Kent Konseyi Başkanı Aynur Avşar ve yönetim kurulu üyelerini tarafından organize edilen program bizleri hem mutlu etti hem duygulandırdı” dedi. Şehit yakınlarını bir araya getiren programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Pekdemir, “Son günlerde ülkemizi yakından ilgilendiren ve kahraman ordumuzun Arfin’e düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtı’nda canlarını bu vatan ve bayrak uğruna feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar dilerim” diye konuştu. Türk halkının olarak manevi değerlerine sahip çıkan bir toplum olduğunu kaydeden Pekdemir, “Bunun en güzel örneğini bugün burada bir araya gelen değerli katılımcılarımız gösterdi. Ayrıca geçtiğimiz hafta 14 Şubat Çarşamba günü Konya’da hizmet veren Dinameat Burger sahibi İsa Gökhan Duşsak bir günlük cirosunu derneğimize bağışlayarak büyük bir kadirşinaslık örneği gösterdi. Buradan kendisine teşekkürlerimi iletiyorum. Son olarak yine 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle derneğimizi ziyaret eden ve şehit ailelerine ikramlarda bulunarak güzel bir davranış sergileyen ve hemen her programımızda bizleri yalnız bırakmayan Aysel Güler hanımefendiye özel olarak şükranlarımız iletmek istiyorum” şeklinde konuştu.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.