Şehir meydanına yeni proje

Şehir meydanına yeni proje

Şehir Meydanı Projesi kapsamında yapılmaya başlayan Şehir Meydanı evlerinde bitime az kaldı. Büyükşehir Belediyesi, kaba inşaatı biten evlerin, yapımına devam edilmesi için Konya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan haber bekliyor.

Sosyal ve kültürel amaçlı kullanılmak üzere, Şehir Meydanı'nda yapılan planların evlerin inşaatı için Anıtlar Kurulu'ndan haber bekleniyor. Binaların şu anki kaba inşaatı bitti. Ancak proje, Payitaht Müzesi'nin yapılması planlanan yerde çıkan temeller çıkması nedeniyle durdu. Büyükşehir Belediyesi'nden aldığımız bilgiye göre binaların kime ve hangi kuruluşlara tahsis edileceği belli değil.

Konya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, eğer arkeolojik incelemenin yapılması kararını verilse, Şehir Meydanı Projesi baştan aşağıya değişebilir. Şehir Meydanı'ndaki evler zaman zaman tinercilerin yuvası olması ile gündeme gelmişti. Şu anda Şehir Meydanı'nda herhangi bir çalışma yok. Ancak geçtiğimiz günlerde projenin devam etme ihtimalini kuvvetlendiren bir olay gerçekleşti. Binaların inşa edildiği yerlere kaldırım taşları indirildi. Şu anda kaldırım taşları ile ilgili henüz bir çalışma yok. Ancak kaldırım taşlarının bölgeye indirilmesi, projenin planlandığı gibi devam edeceği olarak yorumlandı.

Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi'nden şu açıklama yapıldı: “Tarihi Şehir Meydanı’nda Payitaht Müzesi ve Sergi Salonu yapımı için yapılan kazılarda çıkan tarihi eser kalıntılarının korunması ve tarihi eserleri koruyarak yeni bir çalışma yapılmasıyla ilgili proje çalışmaları devam etmektedir. Konya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun hazırlanan projede istediği değişikliklere uygun yeni proje hazırlanmaktadır. Kurulun onaylayacağı proje kapsamında çalışmalara başlanacaktır.”

BERKHAN PARLAK - merhabhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.