Şefkat-Der evsizlere yardım eli uzatıyor

Şefkat-Der evsizlere yardım eli uzatıyor

Evsizler bugünlerde yaşam mücadelesi veriyor. Birçok evsiz, terminaller, terk edilmiş mekanlar, gece kullanım sıklığı az olan kent içi çöküntü alanlarında kalıyor

Evsizler adeta kaderine terk edildi. Şefkat-Der, evsizlere yardım eli uzatıyor. Evsizlere kucak açan Şefkat-Der'in Genel Başkanı Hayrettin Bulan, evsizlere yardım toplamak için büyük gayret sarfediyor. Bulan, "evsizlere yardım edin" çağrısında bulundu.
 
Bulan, "Maalesef Şefkat-Der olarak çok sıkıntılı günler yaşıyoruz. Moralimiz çok bozuk. Evsizler Evi'nin kirası, elektrik, su, doğal gaz giderleri ve evsizlerimiz için ayrıca pansiyondan kiraladığımız odalarımızın kirasını ödeme konusunda büyük sıkıntı yaşıyoruz. Ayrıca acilen evsizler için yeni misafirhaneler bulmalıyız. Bağış bekliyoruz" dedi. Evsizlerin zor durumda olduğunu belirten Bulan, "İmkanları olanlar sokakta yaşam mücadelesi veren evsiz insanlarımız için, ücretsiz belli bir süre bina tahsis edebilir. Bununla birlikte kendisi ve arkadaş çevresi ile birlikte evsizler için ev kiralayabilir. Evsizler için Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na, İçişleri Bakanlığı'na, 81 il Valiliği'ne, büyükşehir belediyelerine ve diğer bütün il ve ilçe belediyelerine ve ilçe kaymakamlıklarına faks, email, mektup, sosyal paylaşım siteleri üzerinden mesaj yazmalı, başvurular yapmalıyız. Her il ve ilçede yeterli sayı kapasite ve nitelikte 365 gün 24 saat hizmet verecek Evsizler Evleri, Evsizler Misafirhaneleri, Evsizler Barınakları, Evsizler Gece barınakları ve benzeri yerlerin açılması konusunda taleplerde bulunmalıyız" açıklamasında bulundu.
KERİM ATICI merhabahaber.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum