Seferberlik zamanı

Seferberlik zamanı

Spor Toto Süper Ligin boyu kısaldıkça strese giren Konyasporda Karabükspor yenilgisinin üzüntüsü sürüyor. Yönetim, radikal kararlar alarak futbolcuların kötü psikolojilerini düzeltmenin yollarını a

Konyaspor’da üzüntü hakim. Karabük deplasmanında ilk yarıda iyi oynayan, ikinci yarıda ise istenileni yapamayan Kartallar, hakemlerin verdiği yanlış karalar sonucunda yedikleri gollerle Konya’ya en az 1 puan yerine eli boş dönerek 23. hafta da yine tehlike hattında yer aldı. Rakibi karşısında, daha 5. dakikada Kamil Zayatte ile öne geçmesine rağmen, hakemin yarattığı bir penaltı ve yan hakemin verdiği gereksiz faul sonucu kalesinde iki gol gören Kartallar, 16 puanda kaldı. Geçtiğimiz haftalara oranla, maçın ilk yarısında pozitif bir görüntü veren yeşil-beyazlılar, ikinci yarıda bazı oyuncuların oyundan düşmesi sonucu, iyi organize olamayarak gol yollarında etkisiz kaldı. Konyaspor, Sivasspor’un Manisa karşısında aldığı galibiyet sonucu bir basamak alt sıraya indi. Yeşil-beyazlı takımda, Karabük karşısında alınan şok yenilgiyle morular bozuldu. Dahası, Konyaspor’a ağızları bıçak açmıyor. Başkan Bahattin Karapınar, kalan haftalar için seferberlik ilan ettiklerini söyledi.
MERK: KESİNLİKLE PENALTI DEĞİLDİ
Konyaspor’da, futbolcular dün izini yaptı. Cumartesi günü içi sahada Ankaragücü ile oynanacak maçına hazırlıkları bugün öğleden sonra Tatlıcak M. Tevfik tesislerinde yapılacak antrenmanla başlayacak. Kartılar, yarın ise çift antrenman yapacak. Karabük maçında 4. sarı kartını gören Montano cezalı duruma düştü. Tecrübeli futbolcu Ankaragücü maçında forma giyemeyecek. Sakat olan Mehmet Batdal, Orkun ve Bassem Abbas’ın tedavileri ise sürüyor. Kırmızı kart cezasını tamamlayan Robak ise teknik adamlar görev vermesi halinde takımdaki yerini alacak. Bu arada, ünlü hakem Markus Merk, Karabükspor-Konyaspor maçında verilen ve verilmeyen penaltı pozisyonlarını değerlendirdi. Markus, verilen penaltıda çok küçük biri temas olduğunu, Ancak kesinlikle penaltı verilemeyeceğini dile getirdi. Markus, Kere’nin koluna çarpan ve verilmeyen penaltı pozisyonu için de şunları söyledi. “Tamamen doğan bir vücut hareketi. Futbolcunun kolunu kaçırmaya fırsat yok. Mesafe çok yakın. Kesinlikle penaltı değil” diye konuştu.
SEFERLİK İLAN EDİLDİ
Konyaspor’da seferberlik ilan edildi.. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Bahattin Karapınar, Karabük’te iki hatalı hakem kararı sonucu gelen gollerle mağlup olduklarını, ancak her şeyden önemlisinin oyuncuların kırılgan ve hemen demoralize olan bir yapıda olduklarını görmenin kendilerini üzdüğünü ifade etti. Başkan Bahattin Karapınar, psikolojik destekle içerisinde bulunulan durumdan bir an önce çıkmak zorunda olduklarını söyledi. Karabükspor deplasmanında oyunun hemen başında ki golle 1-0 öne geçtiklerini ifade eden başkan Bahattin Karapınar, açıklamasını şöyle sürdürdü.
"Gidişat lehimizeydi ve avantaj bizden yanaydı. Ama anlayamadığımız bir şekilde oyunu geride kabullenmeye başlayan takımımız, hakeminde yanlış bir değerlendirmesi sonucu gelen penaltı golü ve uzun zamandır maç kazanamamanın da verdiği stresle moral bozukluğuna girdiler. Golden sonra bir iki pozisyonumuz var. Ama bunları değerlendiremedik. İlk yarı biterken ikili mücadele sonrasında ortada faul bile yokken yan hakemin ısrarlı bayrağı sonucu hakemin verdiği atış sonrasında kalemizde ikinci golü gördük. Bu noktada takımımızın kırılgan yapısı ortaya çıktı. Demoralize olan oyuncularımız ikinci yarıda maçı çevirme adına varlık gösteremediler ve mağlubiyeti kabullenmiş bir görüntü verdiler. Futbolda herşey olabilir. Ama önemli olan inancımızı kaybetmemek. Kazanabileceğimiz 3 puanı kaybettik diye düşünüyorum. Kalan 11 maçlık dönemde teknik heyet ve yönetim olarak oyuncularımıza daha fazla psikolojik destek sağlayacağız. Ağırlıklı çalışmalarımız bu doğrultuda olacak. Konya şehri ile kalan 11 maçlık dönemde kenetlenip bütünleşerek tam bir seferberlik ilan edeceğiz ve Konyaspor'u hedefine taşıyacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.