Sefer sayısı artsın

Sefer sayısı artsın

Konyalılar, Konya'nın en önemli tarihi noktaları arasında yer alan Sille'ye; otobüs seferlerinin artırılmasını istiyor. Vatandaş, 30 dakika olan seferlerin 15-20 dakikaya indirilmesini talep ediyor

Sille Barajı'nın inşa edilmesi ve Sille'ye yapılan yatırımların artırılmasının ardından; Sille'ye giden kişi sayısında da artış oldu. Sille, Konya'nın gözdesi haline geldi. Özellikle hafta içi akşam vakitlerinde ve hafta sonları Sille'de yaşanan hareketlilik, gözlerden kaçmıyor. Özel arabası olmayan vatandaşlar, Sille'ye gitmek için otobüsü tercih etmek zorunda kalıyor. Otobüs seferlerinin yarım saatte bir olması ise vatandaşlar tarafından memnuniyet ile karşılanmıyor. Vatandaş, Büyükşehir Belediyesi'nden otobüs ve sefer sayısını artırmasını bekliyor. Seferler, Sille'den saat 21.30'dan sonra bir saatte bir oluyor. Alaaddin'den de 21.55'ten sonra bir saatte bir düzenleniyor.    

VATANDAŞIN TALEBİNE GEREK YOK

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Mustafa Eşgi, gerek gördükleri takdirde ulaşım seferlerini artıracaklarını dile getirdi. “Vatandaşın talep etmesine gerek yok. Biz, gerekli durumda tüm müdahaleyi yaparız” diyen Başkan Eşgi, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sille'ye gitme noktasında anormal bir artış yok. Sille Barajı açıldıktan sonra bir yoğunluk oluştu. Fakat, Sille'ye gidenler zaten kendi özel aracı ile gidiyor. Toplu ulaşım aracını çok kullanmıyorlar. Biz, yine de gelen talepleri değerlendiririz.”

GEREKLİ ALT YAPIMIZ VAR

Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Muharrem Karabacak ise  hizmetten yana olduklarını ifade etti. “Vatandaşlar, Sille'ye minibüs ile de gitmek istiyor. Bu konuda bir çalışmanız var mı?” sorusunu cevaplandıran  Karabacak,  o hattaki minibüslerin Kombassan Villalarına kadar gittiğini hatırlattı. Karabacak, “UKOME ile görüşme halindeyiz. Nihai kararı, belediyemiz verecektir. Biz, Sille'ye sefer yapabilecek alt yapımızı hazırlamış bulunmaktayız. Vatandaşlardan gelen talepleri yerine getirmek için varız” açıklamalarında bulundu.

20 DAKİKAYA BİLE RAZIYIZ

Vatandaş da yetkililere seslenerek, “Sefer süresini yarım saatten, 20 dakikaya düşürün. Biz, buna bile razıyız” dedi. Sille'ye giderken duraklarda epeyi beklediklerini aktaran vatandaşlar, şunları kaydetti: “Sille'ye giden otobüsler, her yarım saatte bir geliyor. Bazen öyle oluyor ki bu süre 40 dakikaya kadar bile uzuyor. Seferler sık sık olursa, Sille'ye daha çok insan gider. Özel aracı olmayanlar ne yapsın? Bu talebimizin en kısa sürede değerlendirilmesini istiyoruz.”

EMRE ÖZGÜL  merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum