SEDEP Çalıştayı başladı

SEDEP Çalıştayı başladı

Konya’da Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında 9-10 Aralık 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan SEDEP Çalıştayı başladı.

Selçuklu Değerler Eğitimi (SEDEP) Çalıştayı açılış programı Dedeman Otel'de gerçekleştirildi. İki gün sürecek etkinlik boyunca yeni dönemde SEDEP kapsamında yapılması gereken çalışmalar değerlendirilecek. Çalıştayın açılış programına Vali Muammer Erol, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof.Dr.Muzaffer Şeker, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı. Programın açılışında Değerler Orkestrası bir konser verdi. İlk olarak söz alan Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, globalleşme sürecinde geri plana atılan değerlerin yeni nesle aktarılmasında kendilerine büyük görevler düştüğünü belirterek, "Yeni neslin bu temel insani değerleri yaşamasını ve yaşatmasını sağlamalıyız. SEDEP'i bu açıdan önemli buluyoruz. Bu çalışmada 3. yılımızdayız. Gençliğimize katkı sunmanın memnuniyetindeyiz. Gençliğimize temel insani değerlerimizin kazandırılmasını akademik başarı gibi önemsiyoruz" dedi.

VELİLERİ İŞİN İÇİNE KATAMADIK

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Selçuklu Belediyesi'nin SEDEP'in üç ayağından biri olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve NEÜ'ne teşekkür ediyorum. Bu çalışmanın asıl çıkış yeri göreve geldiğimiz zaman okullarla ilgili bir çalışma yapma isteğimizdendir. Başta bir siyer kitabı bastırdık ve çok ilgi gördü. Şimdi geldiğimiz noktada Türkiye'ye örnek bir proje gerçekleştiriyoruz. Bu projede tek yapamadığımız velilerimizi bu işin içine katmaktır. En kısa sürede bunu da başaracağız. Şu an tüm okullarda 120 bin öğrenci ile SEDEP'i buluşturduk. Sonuç almak uzun yıllar alabilir fakat bir öğrencimize bu değeri kazandırabilirsek ne mutlu. Bu gençler geleceğimizin teminatı olacak."

Daha sonra söz alan NEÜ Rektörü Prof.Dr.Muzaffer Şeker de 3 yıldan beri yoğun bir çaba harcadıklarını belirterek, "Değerler eğitiminin nasıl ve hangi değerin eğitiminin öncelikli verileceği önemli bir konu. Biz bu konuda çalışma gösteriyoruz. Değerlerimizin şehirleşmenin de etkisiyle ciddi erozyona uğradığı bir dönemdeyiz. Bu her anne babanın ciddiye alması gereken bir konudur. Bu yüzden projeye aileyi de dahil ettik" dedi. SEDEP projesinin uygulanmasında değerlerin unutulmadığını gördüklerini ifade eden Şeker, çalıştayla yeni dönemde nasıl bir çalışma sergileneceğinin görüşüleceğini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştaya geçildi. Çalıştayın ilk oturumuna Prof.Dr.Hüsamettin Erdem oturum başkanı olmak üzere Prof.Dr.Saim Açıkgözoğlu, Prof.Dr.Erol Göka, Prof.Dr.Naim Şahin, Prof.Dr.Muhittin Ataman konuşmacı olarak katıldı.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum