Sedef işlemelerine ilgi

Sedef işlemelerine ilgi

Şeb-i Arus törenleri dolayısıyla Mevlana Kültür Merkezi'ne kurulan sedef işleme stantına, misafirler yoğun ilgi gösterdi. Ziyaretçiler özellikle semazen figürlü işlemeleri satın alıyor.

16 yıldır sedef işlemeciliği yapan Ahmet Sezen, kuyumculuktan sedef işlemeciliğine yöneldiğini söyledi. Sezen, Konya'ya gelen misafirlerin Konya'ya özgü ürünlere yoğunlaştığını o yüzden de semazen figürlerine büyük ilgi gösterdiklerini belirterek, "Sedef işlemeciliği her şeyden önce emek isteyen bir meslek. Sabır işi. El emeği ürünlerimiz, o yüzden hepsi orijinal birer eser. Sedef işlemeciliğinde sabırlı olunduğu taktirde ortaya muazzam eserler çıkabiliyor. 3 saatte biten ürünler de var, 3 ayda biten ürünler de var. Ürüne vereceğiniz zaman ve emek ürünü daha da kaliteli yapıyor" diye konuştu.

SELÇUKLU YILDIZI İLHAM KAYNAĞIM

Sekiz köşeli Selçuklu Yıldızı'na ayrı bir ilgi duyduğunu ifade eden Sezen, "Her ustanın veya santçının bir ilham kaynağı vardır. Yoğunlaştığı bir şey vardır. Benim yoğunlaştığım alan ise Selçuklu Yıldızı'dır. Şekli ve anlamı çok hoşuma gittiği için eserlerimde de bunları işlerim. Bu yıl ilk kez buraya geliyorum. Ziyaretçilerin sedef işlemesine ilgi göstermesi bizleri memnun ediyor. Sedef işleme ustası sayısı az. O yüzden bu bizi daha da değerli kılıyor. Fakat yurt içinden ve yurt dışından gelen öğrencilerim var. Onları yetiştirerek, mesleğin sürdürülebilir olması yolunda emek sarf ediyorum" dedi.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.