Seçimin görünmeyen mağdurları

Seçimin görünmeyen mağdurları

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü personeli, 12 Haziran Seçimleri için 3 ay boyunca hafta sonları ve 19 Mayıs tatili de dâhil olmak üzere yoğun bir şekilde çalıştı.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü personeli, 12 Haziran Seçimleri için 3 ay boyunca hafta sonları ve 19 Mayıs tatili de dâhil olmak üzere yoğun bir şekilde çalıştı. Nüfus ve Vatandaşlık personeli, 3 ay boyunca fazla mesai yapmasına rağmen sadece bir aylık ek ödeme alabilecek olmalarına tepki gösteriyor.

Büro Memur-Sen Konya Şube Başkanı Mahmut Çimen, kararnameyle ilgili yaptığı basın toplantısında, "Demokrasi adına 3 ay boyunca özveri ile çalışan Nüfus ve Vatandaşlık çalışanlarına bir aylık ek ödeme verilmesi adil değildir" dedi.

Çimen, Nüfus ve Vatandaşlık personeline sadece bir aylık ek ödeme verilmesinin adaletsizlik olduğunu belirtirken, Kararname ile personelin mağdur olduğunu iddia etti. Çimen, “Seçimler bir demokrasi şölenidir. Demokrasi adına 3 ay boyunca gecesini gündüzüne katan, ailesinden fedakârlık gösteren Nüfus ve Vatandaşlık çalışanlarına sadece bir aylık ek ödeme verilmesi adaletsizliktir, haksızlıktır. Nüfus ve Vatandaşlık personelinin yoğun çalışması görmezlikten gelinmiştir. 3 aylık çalışmanın karşılığı 311 lira olmamalıdır” diye konuştu.

Basın toplantısında yetkililere seslenen Mustafa Çimen, mağduriyetin ortadan kaldırılması için acilen yeni bir düzenleme yapılmasının, 3 aylık ek ödeme verilmesinin gerekliliğini belirtti ve düzenleme yapılmadığı takdirde haklarını arayacaklarını dile getirdi.

Çimen, “Bir an önce hak yerini bulmalıdır. Bunun için sendika olarak üzerimize düşenleri yapacağız. Nüfus ve Vatandaşlık personelinin haklarını alması için Büro Memur-Sen olarak konuyu yargıya taşıyacağımızı bildiririz” dedi. Çimen ayrıca, kurulacak hükümetin tüm vatandaşları kucaklayacak Sivil Anayasa yapması için en kısa sürede çalışmaya başlamasını temenni etti.

SELÇUK KARPUZ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.