Seçimin galibi Türkiyedir

Seçimin galibi Türkiyedir

Seçimin galibi Türkiyedir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarının, bölgede ve dünyada, barışa, adalete, huzur ve istikrara katkı sağlamasını dileyerek, “Bir kez daha Türkiye'deki her iki seçmeden birinin oyunu almanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.


Genel seçimlerin gayriresmi sonuçlarına göre birinci parti olan AK Parti'de, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, geleneksel 'balkon' konuşmasında vatandaşlara seslendi. Erdoğan, Balkondan eşi Emine Erdoğan ile birlikte AK Parti Genel Merkezi önünü dolduran partilileri selamladı. 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları eşliğinde, 'Büyük usta' diye anons edilen Erdoğan, konuşmasının başında, "Aziz milletim. Sevgili kardeşlerim. Değerli yol arkadaşlarım. Burada, Ankara'da, AK Parti Genel Merkezi'nden, tüm
arkadaşlarımla hepinizi muhabbetle selamlıyorum" dedi. "81 vilayetimizi, 780 bin kilometre karenin her zerresini, 74 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımın tamamını sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:
"Ayrıca, 5 kıtadaki Türk vatandaşlarımızı, tüm soydaşlarımızı buradan selamlıyorum. Gözlerini Türkiye'ye çevirmiş, Bağdat, Şam, Kahire, Beyrut, Saraybosna, Üsküp, Bakü, Lefkoşe ve diğer tüm dost ve kardeş halklarını da buradan muhabbetle selamlıyorum. 12 Haziran 2011 seçim sonuçları ülkemize, milletimize, bütün coğrafyamıza, tüm dünyaya hayırlı olsun. Bu sonuçlar, inşallah bölgemizde ve dünyada, barışa, adalete, huzur ve istikrara katkı sağlasın diyorum. Bütün milletimi bugün katılım noktasında
gösterdikleri, özellikle cesaret ve ciddiyet noktasında, sandığa giden ve oy kullanan tüm vatandaşlarımıza gönülden şükranlarımı sunuyorum."
Parti olarak, bugün çok farklı heyecanları aynı anda yaşadıklarını vurgulayan Erdoğan, "Türkiye'deki her iki seçmeden birinin oyunu almanın heyecanını yaşıyoruz" dedi. Partililerin, 'Kıskananlar çatlasın' sloganları üzerine Erdoğan, "Kardeşler çatlamasın. Onları da kucaklayacağız. Onları da aramıza alacağız. Zira, böyle yaptığımız için, kucakladığımız için, demokrasi tarihimizde, çok partili dönemde nadir rastlanan biçimde, üçüncü dönem milletimizden yetki almanın heyecanını yaşıyoruz" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, resmi olmayan seçim sonuçlarının netleşmesi ile AK Parti Genel Merkezi'ndeki balkona çıkarak partililere seslendi. AK Parti önünde sonuçları izleyen ve Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını izleyen coşkulu kalabalık, tezahüratlarla Erdoğan'a destek verdi. Erdoğan, 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganıyla karşılandı. Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından 3. dönem iktidarının ilk açılışını yaptı. Erdoğan, butona basarak Ankara'nın simgelerinden Atakule'nin yeni ışıklandırmasını başlattı.
"Biz vurmaya değil sevmeye geldik" diyen Başbakan Erdoğan, "Karşılık bulduğumuzda aynen böyle devam ederiz. Karşılık bulmadığımıza da sadece cevabını verir geçeriz" dedi.
Başbakan Erdoğan, 22 Temmuz 2007'de 16 milyonun oyuna aldıklarını, bu seçimde de oylarını 5 milyon artırarak 21 milyon seçmenin oyunu almanın bahtiyarlığı içinde olduklarını söyledi. Erdoğan şunları kaydetti: “22 Temmuz seçimlerine göre oy oranımızı artırmanın heyecanını yaşıyoruz. Aziz milletimize, bize olan, AK Parti'ye olan güveninden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Şunu burada tüm samimiyetimde ifade etmek istiyorum; AK Parti'ye oy vermiş olsun ya da olmasın tüm milletimize şunu tüm içtenliğimle söylüyorum; 12 Haziran 2011 seçimlerinin galibi hiç ama hiç şüphesiz Türkiye'dir, bu aziz millettir. Bugün bir kez daha Türkiye kazanmıştır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.