Seçim çalışmalarına engel

Seçim çalışmalarına engel

Saadet Partisinin seçim çalışmaları kapsamında Çimenlik Mahallesinde astığı bayrakların çalındığı ve Yalıhüyük ilçesinde de asılan bayrakların AKPliler tarafından kesilerek yere atıldığı iddia edil

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada partinin seçim çalışmaları kapsamında Yalıhüyük’te astığı bayrakların Yalıhüyük Belediyesi tarafından indirildiği iddia edildi. 12 Haziran 2011 seçimleri öncesinde kaos ortamı oluşmamasına her düzeyde dikkat ettiklerini bildiren Saadet’li yetkililer, AKP’li idarecilerle küçük bazı sataşmaları sineye çektiklerini ancak iki önemli olayla partilerinin kaos ortamına çekilmeye çalışıldığını söyledi. Yaşanan olaylar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildiren SP İl Başkanlığı, AKP idarecilerinin yaptıklarını fütursuz olarak nitelendirdi.

AKP idareci ve mensuplarıyla yaşanan olumsuz olaylar hakkında da bilgi veren SP İl Başkanlığı, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “26 Mayıs Perşembe günü Yalıhüyük İlçe Teşkilat görevlimiz Mehmet Bozkır teşkilat binamız önüne bayrak asarken Yalıhüyük Belediye Başkanı Celal Özmen bizzat kendisi müdahale ederek engellemiş ve asılan bayrakları kendisi kopararak yola atmıştır. Görevli arkadaşımızın müdahalesine rağmen Celal Özmen ve arkadaşları kalabalık bir grup halinde parti bayraklarımızı indirmişler, biriken kalabalığa karşı partimiz aleyhinde hakaret ifade eden sözler sarf etmişlerdir. Bir müddet sonra olay yerinden geçen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve AKP il yöneticileri belediyede görüşelim diyerek görevlimizi başkanlık odasına davet etmişler. Konunun görüşülmesine müteakip misafir Bakan Davutoğlu dışarı çıkarken görevli arkadaşımız arka taraftaki bir grup tarafından darp edilmeye çalışılmıştır. Oluşan kargaşa üzerine Bakan Davutoğlu’nun korumaları görevlimizi apar topar polis arabasına bindirip emniyet amirliğine götürmüş ve uzun bir müddet karakolda bekletilmiştir. AKP il yöneticileri bizzat olaya tanık oldukları halde özür beyanı yerine karakolda görevlimize hakarette bulunmuşlardır. Bu olayla alakalı olarak ilçe emniyet amirliğine ve Seydişehir cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.”  

Partinin karşılaştığı ikinci olayın ise Karatay ilçesi Çimenlik Caddesi üzerindeki milletvekili aday bürosu önündeki parti bayraklarının 10-14 Mayıs tarihleri arasında üç defa kesilerek çalınması şeklinde geliştiği bildirilen açıklamada, “24 Mayıs gecesi büromuz önündeki bayraklar 4 kişi tarafından kesilirken, bayrakları kesenler suçüstü yakalanmıştır. Fakat yavuz hırsız misali isimleri emniyette kayda geçmiş ve bayrak kesme suçlarını itiraf etmiş olan bu dört kişi partili gençlerimiz aleyhinde şikâyetçi olma yoluyla baskın çıkmaya çalışmışlardır. Kamuoyunun AKP ilçe gençlik kolları başkan vekili, yönetim kurulu üyeleri olarak bildiği bu dört kişi hakkında da partimize saldırı, bayrağımıza hakaret maddi ve manevi zarardan emniyet birimlerine ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur” denildi.

SP İl Başkanlığı, önce ahlak ve maneviyat ilkesini ilk prensip olarak kabul ettiklerini anımsatarak, “Şehrimizin huzurunu her zaman ön planda tutmaya devam edeceğiz İktidar partisi olmanın şımarıklığı olarak gözüken böylesi olaylar karşısında partimiz mensupları hassasiyetlerini her zaman muhafaza edeceklerdir” diye görüş bildirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.