Schaeuble: Yabancı Ve Azınlık Karşıtı Afd, Almanya İçin Utançtır

Schaeuble: Yabancı Ve Azınlık Karşıtı Afd, Almanya İçin Utançtır

Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi'ne (CDU) alternatif olduğu iddiasıyla kurulup Euro karşıtlığıyla tanınan ve farklı platformlarda yabancı karşıtı söylemlerle de oy toplamaya çalışan Almanya için Alternatif (AfD) partisinin hızlı yükselişi...

Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi'ne (CDU) alternatif olduğu iddiasıyla kurulup Euro karşıtlığıyla tanınan ve farklı platformlarda yabancı karşıtı söylemlerle de oy toplamaya çalışan Almanya için Alternatif (AfD) partisinin hızlı yükselişi muhafazakâr demokratları endişelendirmeye devam ediyor. AfD’ye ikinci kez açıktan eleştiride bulunan Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, bu kez eleştirinin dozajını artırarak “AfD, Almanya için utançtır.” dedi.

AfD’nin Almanya’da yaşayan yabancılara ve azınlıklara karşı önyargıları körükleyen söylemler dile getirdiğini belirten Bakan Schaeuble, “AfD, yabancılara karşı propaganda yapıyor ve azınlıklara da karşı. Onlardan hoşlanmıyorum, onlar da benden hoşlanmıyorlar.” dedi.

Bild gazetesinde yer alan bir habere göre Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Washington ziyareti kapsamında bulunduğu Uluslararası Para Fonu (IWF) ve Dünya Bankası organizasyonluğunda düzenlenen bir toplantı çerçevesinde yaptığı açıklamada AfD’yi ırkçılık yapmakla itham etti.

Schaeuble, “Azınlık karşıtı bu parti yabancı karşıtlığıyla da önyargıları körüklüyor. AfD, Almanya için utançtır.” ifadesini kullandı. Schaeuble ayrıca, AfD ile hiçbir alanda işbirliği yapılmayacağını da söyledi. Almanya için Alternatif partisini “Euro düşmanları” olarak nitelendiren Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, bu partinin engelli insanlara karşı da önyargılarda bulunduğunu savundu. Kendisi de engelli olan Schaeuble’nin mevcut açıklaması akıllara 'engellilere hayat hakkı tanımayan Nazi dönemi politikalar' imasını getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.