Saydam: Seçimi değil geçimi konuşacağız

Saydam: Seçimi değil geçimi konuşacağız

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam; “Ülkemiz refaha gitmiyor, sıkıntılar artıyor. Bunun için Kulu’da, Konya’da, Türkiye’mizin her yerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz vatandaşlarımızla seçimi değil geçimi konuşacağız” dedi

Saadet Partisi Kulu İlçe Başkanlığı 7. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. İlçe binasında gerçekleştirilen kongrede güven tazeleyen Cihangir Yazıcı, Saadet Partisi Kulu İlçe Başkanlığına yeniden seçildi. Kongreye Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Genel İdare Kurulu Üyesi Necati Eroğlu, İl Başkan Yardımcıları ve ilçe delegeleri katıldı. 

Kongrenin siyasi konuşmalar bölümünde delegelere hitap eden İl Başkanı Saydam şunları söyledi; “50 yıldır bir şeyin derdindeyiz ve bir şey için çalışıyoruz. Yaptığımız işin bir anlamı, bir karşılığı olmalı. Son zamanlarda virüs de bahane edilerek medya üzerinden insanların yaşayış biçimleri değiştirilmeye çalışılıyor. İnsana verilmeyen değer hayvana veriliyor. İnsanlar sokaklarda yaşarken göç halindeki bir leylek dakika dakika kontrol ediliyor. Bir tarafta insanlar denizlerde telef oluyor, kıyılarımıza çocuk cesetleri vuruyor ama insanların bundan haberleri olmuyor.  Bir kutuplaşma siyasetidir, sürüp gidiyor. Bu kutuplaştırmayı yapanlar imam-hatipli olduğu için Kur’an-ı Kerim okuduğu için eşleri başörtülü olduğu için vatandaşımız buna sesini çıkarmıyor.“

ÜLKENİN DURUMU HER GEÇEN GÜN DAHA DA KÖTÜYE GİDİYOR

Saydam, konuşmasının devamında ise; “Geçmişi hatırlayalım, 2006’da paradan altı sıfır atmıştık, şu anda hesabında 1 milyon lira var dediğimiz para da altı sıfırlı. Şu anda Konya’da 1 milyon liraya bir ev satılıyor. 10 senede, ülkeyi aldıkları yere tekraren getirmiş oldular. Kulu’daki insanlarımız çoğunlukla çiftçilikle uğraşıyor. Sizler ürünü kaldırıyorsunuz ama karşılığını alamıyorsunuz. Durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor, çözüm ise bulunmuyor. 

Adaletsizlikler de sürüyor. Hiçbir yerde bir tanıdığınız yoksa işiniz çözülmüyor. Çocuklarınız işe girecekse, birilerinin tarafında değilse işe giremiyor. Toplumun büyük bir kısmı sosyal yardıma muhtaç bırakılırken, dolar milyarderi olan insanlar açıklanıyor. Halkımızın %70-80’i yoksulluk sınırında yaşarken bir kesim de var ki vatandaşın parasıyla açılan ihaleleri toplayarak daha da zenginleşiyor. Aileler bozuluyor, boşanmalar artıyor, gençlerimizde uyuşturucu bağımlısı sayısı giderek artıyor. 18 yılda birçok İmam-Hatip Ortaokulu ve Lisesi açıldı ama içini müfredat olarak doldurmadıkları için deizm gibi belalar toplumumuzda baş gösteriyor. Netice olarak ülkemiz refaha gitmiyor, sıkıntılar artıyor. Biz bunlara rıza gösterecek, göz yumacak değiliz. Bunun için Kulu’da, Konya’da, Türkiye’mizin her yerinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Vatandaşlarımıza derdimizi anlatacağız. Seçimi değil geçimi konuşacağız.” ifadelerini kullandı.

ADALET İŞLEMEZSE EKONOMİ DE DÜZGÜN OLMAZ

Genel İdare Kurulu Üyesi Necati Eroğlu ise yapmış olduğu konuşmasında; “Eğitim çökmüş. Adalet mekanizması çökmüş. Dış politikada etrafımız tamamen düşmanlarla çevrili hale gelmiş. 18 yılda bir tarafta Bulgaristan'da üst kurulurken diğer tarafta Suriye'de yanı başımızda Amerika üst kuruyor. Bir taraftan Akdeniz’de İsrail’le bir askeri tatbikata hazırlanıyor. Anlaşılıyor ki bu bir savaş hazırlığıdır. İslam aleminin haline bir bakın. Orta Doğu’ya, Afrika kıtasına, Doğu Türkistan’a, Asya’ya, Balkanlar’a bakın. 1992’de Avrupa’nın göbeği Bosna Hersek’te soykırım yapılmadı mı? On binlerce, yüzbinlerce insan orada katledilmedi mi? Irak’ta milyonlarca insan öldürülmedi mi? Anlaşılıyor ki sıra  Türkiye’ye geliyor. Türkiye her taraftan kuşatılıyor. Bizim bu kuşatmadan kurtulabilmemiz için güçlü olmamız, güçlü olabilmemiz için de ekonomimizin güçlü olması gerekiyor. Ekonomik olarak soruyorum size 2002 yılında mevcut iktidar başa geldiğinde 1 ton buğday ile kaç tane çeyrek altın alıyordunuz, bugün kaç tane çeyrek altın alıyorsunuz? Biz hesapladık. Ogün 22 tane çeyrek altın alınırken şu anda 3 çeyrek altına yakın anca alınabiliyor. 450 milyar Dolar dış borcumuz var. Dolar 8 liradan 9 liraya çıktığı zaman bir esnaf olarak düşünün 100 bin Dolar borcunuz var, TL değer kaybettiği zaman 8 lira olursa ne kadar zararınız var 9 lira olursa ne kadar zararınız var. İşte ülke olarak bizim de zararımız her geçen gün bu şekilde artıyor. Bizim dış borcumuzun yanında milyar Dolarlar da faize ödüyoruz. Bugün geldiğimiz noktada 22 milyon insan icralık olmuş, 2 milyon esnaf iflas etmiş durumda. Adalet mekanizması vatandaşa neyse Cumhurbaşkanına da o olmazsa bu ülkede gerçek anlamda adil bir sistem olmaz, Adalet düzgün işlemezse ekonomi de düzgün olmaz, paramız dışarıya gider. 18 yıldır düzgün bir ekonomik adım atmayanlar bugün vatandaşın görmemesi için çeşitli gündemlerle günlük siyaseti götürmeye çalışıyorlar.” dedi.

MESUT TURAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum