Türkiye’nin en derin  gölüne yüzer havuz yapılıyor!

Türkiye’nin en derin gölüne yüzer havuz yapılıyor!

Konya’nın Karapınar ilçesinde bulunan ve dünyanın en derin üçüncü gölü olan Acıgöl’e yapılan yüzer havuz ve sosyal tesis projesinde sona yaklaşıldı. Yüzer havuz ile de yüzme bilmeyenlerin yüzmeyi öğrenmesi hedefleniyor

Konya’nın Karapınar ilçesinde bulunan Acıgöl’ün turizme kazandırılması yönünde çalışmalar devam ediyor. Dünyanın en derin üçüncü, Türkiye’nin en derin gölü olan Acıgöl, sıra dışı bir proje ile gündeme geldi. Karapınar Belediyesi tarafından Acıgöl’e yaptırılan yüzer havuz ve sosyal tesis projesinde sona gelindi. Havuz kurulumu sayesinde yüzme bilmeyenler gölde daha rahat yüzme imkanı bulacak. Gölün kenarında bakımsız bir şekilde duran wc, kamelya ve duş kabinleri de yenilendi. Sahil kenarına kurulan yeni kamelyalarla vatandaşlar daha rahat bir şekilde göl kenarında vakit geçirme ve piknik yapma imkanı bulacak.

acigol-4.jpg

YILLARDIR ÖZLENEN BİR HİZMETTİ

Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal güzel ve yıllardır özlenen bir hizmete imza attı. Karapınar ilçesi sınırlarında bulunan Acıgöl’e "Yüzer Havuz ve Sosyal Tesis" yapımı için arazi tahsis edildi. 400 hektarlık alana sahip Acıgöl, volkanik patlama sonucu meydana gelen doğal göl olma özelliğiyle dikkat çekiyor. 300 metreden fazla bir derinliği sahip olduğu bilinen gölün bu özelliğiyle Türkiye'nin 1. dünyanın ise en derin 3. gölü olduğu belirtiliyor. Proje ile ilgili belediye tarafından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Karapınar ilçesinin sınırları içerisinde bulunan Acıgöl’e "Yüzer Havuz ve Sosyal Tesis" yapmak için arazi tahsisi gerçekleştirildi. Karapınar’ın doğal varlıklarından birisi olan Acıgöl yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olarak dikkat çekiyor. Yeni yapılacak olan proje ile göle daha çok ziyaretçi gelmesi hedefleniyor.

acigol-3.jpg

KIYMETİ BİLİNMEYEN BİR DOĞA HARİKASI

2022 yılında Nitelikle Doğal Koruma Alanı ilan edilen krater gölü Acıgöl, yeterince tanıtım yapılamaması nedeniyle çok fazla bir ziyaretçi almıyor. Gölün çevresinde bulunan endemik bitki türleri ve doğal hayat özellikle belgesel yapıcılarının büyük ilgi çekiyor. Sıra dışı yapısı, sağlıklı suyu ile kıymeti bilinmeyen bir doğa harikası olan Acıgöl, son projeyle birlikte daha fazla ziyaretçi çekmesi bekleniyor. Gölün kenarına ise havuzun ve kamelyaların zarar görmemesi güvenlik kameraları kuruldu. Vatandaşlar ise gölün çevresinde güvenlik kamerasının yeterli olmayacağını mümkünse bir güvenlik görevlisinin istihdam edilmesi çağrısında bulundu.

acigol-2.jpg

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Kaynak:İbrahim Büyükeken

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.