Savunmada sıkıntı sürüyor

Savunmada sıkıntı sürüyor

Atiker Konyaspor sezon başından buyana savunma sıkıntısı yaşıyor. Tarihinin en iyi başlangıcına imza atan yeşil-beyazlı ekip savunmada yaptığı rotasyona rağmen hatalı goller yemeye devam ediyor

Atiker Konyaspor yeni sezonda oynadığı 7 maçta 3 galibiyet 2 beraberlik 2 yenilgi alarak 5 puan topladı. Hücum anlamında çok fazla sıkıntı yaşamayan yeşil-beyazlı ekip savunma anlamında yaşadığı problemlerden dolayı öne geçtiği maçlarda  da skoru koruyamadı ve toplam 12 atıp 10 gol yedi. Sezonun ilk maçında sahasında Erzurumspor ile karşılaşan yeşil-beyazlı ekip bu maçı 3-2 kazanarak lige galibiyetle başladı. Atiker Konyaspor diğer iki maçta ise deplasmanda Antalyaspor ile 3-3 iç sahada ise Bursaspor ile 1-1 berabere kaldı.

YAN TOPLARA ÇÖZÜM BULAMADI

Erzurumspor maçının ardından yeni sezonun ilk deplasman sınavına Antalyaspor karşısında çıkan Atiker Konyaspor maçın başında 1-0 geriye düştü. Bu golün ardından Ömer Ali ve Fofana’nın golleri 2-1 öne geçen yeşil-beyazlı ekip ilk yarıyı bu skorla tamamladı. İkinci yarının hemen başında Ömer Ali’nin 2. golü ile skoru 3-1 yapan Atiker Konyaspor bu üstünlüğünü maç sonuna taşıyamadı. Yeşil-beyazlı ekip rakibin 2 kafa golüne engel olamadı ve Antalya’da 2 puan bıraktı. Atiker Konyaspor bu maçta 3 golü de kafa topuyla yedi. Yeşil-beyazlı ekip Erzurumspor maçında da 2 golü yan toplardan yemişti.  Rıza Çalımbay bu sıkıntıya çözüm bulmak için antrenmanlarda savunmaya yan top çalışması yaptırdı ve defans bloğunda rotasyona gitti.

ALİ TURAN’IN YERİNE SELİM AY

Atiker Konyaspor sezonun 3. hafta maçında sahasında Bursaspor ile karşılaştı. Geride kalan 2 hafta 4 puan toplayan yeşil-beyazlı ekip bu maçlarda duran ve yan toplardan 5 gol yedi. Teknik direktör Rıza Çalımbay Bursaspor karşısındadefansta rotasyona gitti. Bursaspor karşısında, ilk iki maçta defansta görev yapan Ali Turan’ı yedeğe çeken Çalımbay Selim Ay’a şans verdi. Ön liberoda ise ilk iki hafta görev yapan Volkan Fındıklı ise yerini Wilfred Moke’ye bıraktı.  Selim Ay ve Uğur Demirok ikilisi zaman zaman aksasa da ilk haftalara oranla daha iyi bir görüntü çizdi. Konyaspor Bursaspor maçından 1-1’lik skorla ayrıldı.

İLK KEZ GOL YEMEDİ

Sezona iyi başlamasına rağmen kalesinde her maçta gol gören Atiker Konyaspor zorlu Malatya deplasmanında kalesini gole kapatmayı başardı. Defans bloğu ilk kez  rakibine gol izni vermedi ve Yeşil-beyazlı ekip Milosevic’in golü ile sahadan 3 puanla ayrıldı. Bu maçın ardından Fenerbahçe ile karşılaşan atiker Konyaspor iyi oynamasına rağmen rakibine 1-0 yenildi. Bu maçın ardından Kayseri deplasmanına çıkan yeşil-beyazlı ekip kalesini yine gole kapatarak başarılı bir savunma performansı gösterdi. Bu maçı 2-0 kazanan Atiker Konyaspor’da savunma bu maçta da başarılı performansı ile dikkat çekmişti.

GÖZTEPE MAÇINDA PATLADI

İlk haftalarda savunmanın hataları nedeniyle kalesinde 5 gol birden gören Atiker Konyaspor’da yapılan Ali Turan Selim Ay rotasyonu  biraz olsun olumlu bir görüntü sergilemiş olsa da Göztepe maçında yapılan hatalar gözleri yeniden savunmaya çevirdi.  Selim Ay’ın iki hatası  yeni bir rotasyon yapılır mı ? Sorusunu akıllara getirdi.

DİAGNE VE FİLİPOVİC İKİLİSİ

Atiker Konyaspor’un geçen sezon sakatlanan stoperi Petar Filipovic’in henüz hazır olmayışı ve yeni transfer Fallaou Diagne’nin henüz tam hazır olmaması  Rıza Çalımbay’ın Selim’e şans vermesine sebep oldu. Selim Göztepe maçına kadar bu şansı iyi değerlendirdi ancak Göztepe maçında ki hataları nedeniyle oyunun ikinci yarısında yerini Hurtado’ya bıraktı.  Atiker Konyaspor taraftarı Yeni Amasyaspor ile oynanan kupa maçında iyi bir görüntü sergileyen Fallou Diagne ile Petar Filipovic’in  Uğur-Selim ikilisinden daha başarılı olacağını düşünüyor. Rıza Çalımbay’ın bu  iki oyuncuya aynı anda ne zaman görev vereceği merak konusu. Filipovic’in bu ay sonuna doğru takımla birlikte çalışmalara başlaması bekleniyor.   

FERHAT TÜRKOĞLU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.