Savaş, Sınır Köylerden Takip Ediliyor

Savaş, Sınır Köylerden Takip Ediliyor

HDP’nin Kobani için yaptığı çağrı üzerine İstanbul’dan yola çıkan 35 otobüs Suruç sınırına geldi. Gruptakilerden bazılarının sınırı geçip Kobani’ye geçmesi bekleniyor. Geçişlerin ne zaman gerçekleşeceği ise belli değil....

HDP’nin Kobani için yaptığı çağrı üzerine İstanbul’dan yola çıkan 35 otobüs Suruç sınırına geldi. Gruptakilerden bazılarının sınırı geçip Kobani’ye geçmesi bekleniyor. Geçişlerin ne zaman gerçekleşeceği ise belli değil.

Kobani’de IŞİD ile YPG/PYD arasında çatışmalar devam ediyor. Kobanili gençlerin son iki günde yaptığı savunma sonucu IŞİD’in ilerleyişi durduruldu. Ancak dün gece IŞİD ağır silahlarla tekrar saldırıya geçti. HDP ise IŞİD ilerleyişini durdurmak için Kobani’ye destek çağrısı yaptı. Çağrı üzerine İstanbul’dan 35 otobüs, Doğu Ve Güneydoğu illerinden binlerce vatandaş sınır köylere akın etti.

İstanbul'dan gelen otobüsler önce sınırda bulunan Çengelli köyü mevkiine geldi. ardından farklı bölgelere dağıldı. Akçakale ile Birecik arasında bulunan Tüm köylerde nöbet tutuluyor. Her köye bölgeden gelen yüzlerce vatandaş toplandı. Sınır köylerde toplananlar çıplak gözler sınırın ötesindeki savaşı izliyor. Sınıra yığılma devam ederken gelenlerin IŞİD’e karşı savaşmak üzere sınırı geçmesi bekleniyor. Ne zaman geçecekleri henüz netleşmeyen grubun bekleyişi sürüyor.

Öte yandan Çengel köyüne benzer birçok köyde yüzlerce kişinin toplandığı görülüyor. Sınır hattı boyunca bütün köylerde nöbet tutmaya çalışan gruplar, YPG’ye moral vermek istediklerini belirtiyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.