Savaş için bomba iddia: Putin, 16 Şubat'ta saldırı emri verecek

Savaş için bomba iddia: Putin, 16 Şubat'ta saldırı emri verecek

Tüm dünyanın beklediği olası savaşla ilgili bomba iddia ise Alman medyasından geldi. Alman basını, Rusya'nın 16 Şubat'ta Ukrayna’ya saldıracağını açıkladı

Rusya-Ukrayna gerilimi giderek tırmanırken dün ABD, Ukrayna sınırındaki Polonya’ya 3 bin asker daha yollayacağını açıkladı.

Rusya ise "Batı, yapay gerilimi tırmandırmak için kumpas başlattı" açıklamasını yaptı.

Önceki gün de Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Ukrayna'da yaşayan Amerikan vatandaşlarını önümüzdeki 24 ila 48 saat içinde ülkeyi terk etmeleri gerektiğini açıkladı. Sullivan ayrıca, Çin Olimpiyatları bitmeden Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlayabileceğini söyledi.

VATANDAŞLARA "UKRAYNA'YI TERK EDİN" ÇAĞRISI

Son olarak Rusya ve ABD dahil olmak üzere birçok ülke Ukrayna'daki vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri çağrısı yaptı. 2014 yılında Ukrayna'ya ait Kırım'ı ilhak ederek gerilimin temellerini oluşturan Rusya ile Ukrayna arasında tansiyon tırmanırken Batı ülkelerinin de duruma müdahil olmasıyla birlikte "Üçüncü Dünya Savaşı"nın sesleri yankılanmaya başlandı.

SAVAŞIN 16 ŞUBAT'TA BAŞLAYACAĞI İDDİA EDİLDİ

Tüm dünya gelişmeleri pür dikkat takip ederken Almanya'nın çok okunan dergilerinden Der Spiegel, Rusya'nın Ukrayna'yı 16 Şubat'ta vuracağına dair istihbarat bilgisini kamuoyuna paylaştı. 

UKRAYNA'DAN KAÇIŞLAR BAŞLADI

Bugünse Rus Ria yayın organı, Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki diplomatların şehirden ayrılmaya başladığını açıkladı.

ABD basını ise Kiev'deki ABD'li diplomatların tahliyesinin başladığını belirtiyor. Cumartesi gününün ilk saatlerinde Dışişleri Bakanlığı tarafından duyurulması planlanan tahliyede, Kiev'deki tüm Amerikalı çalışanlar şehirden ayrılacak.

Öte yandan, ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bugün telefonda görüşeceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.