Sattığı uçaklara da uygulayacak mı?

Sattığı uçaklara da uygulayacak mı?

Eylül ayındaki Erdoğan-Trump görüşmesinde ‘hiç olmadığı kadar yakın’ şeklinde açıklanan Türkiye-ABD ilişkileri, aradan bir ay bile geçmeden vizeleri durdurma noktasına getirdi.

Vize restleşmesinden sonra gözler 11 milyar dolarlık uçak anlaşmasında...

ABD , Türkiye’den yapılan vize başvurularını süresiz olarak durdururken, Türkiye de anında karşılık verdi. Vizeleri durdurma kararı iki ülke tarihinde bir ilk olma özelliği taşırken, yasağın gerekçesinin ise açıklandığı gibi ‘personel güvenliği’nden ibaret olmadığı tahmin ediliyor. Vize yasağı kapsamında diplomatik ve resmi vizelerden geçici işçi, çalışma ile staj vizesine kadar birçok alanındaki hizmetler durdurulurken, Erdoğan- Trump ’ın 21 Eylül’deki New York görüşmesinden çıkan 11 milyar dolarlık ‘uçak anlaşması’nın akıbeti ise merak ediliyor. Her alanda vize yasağı uygulayan ABD, “11 milyar dolara Türkiye’ye sattığı 40 adet 787-9 Dreamliner uçağa vize uygulayacak mı?” sorularına da neden oldu.

787-9 DREAMLİNER UÇAKLARINA DA UYGULANACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump ’ın 21 Eylül’de New York’taki görüşmesinden hemen sonra THY ’nin Amerikan Boeing firmasından 40 adet 787-9 Dreamliner uçak almayı planladığı açıklandı. Ve alışverişin maliyetinin 11 milyar dolar olduğu da belirtilmişti. Görüşmeden sonra ‘İki ülke ilişkileri hiç olmadığı kadar yakın’ açıklamaları yapılırken, önceki gün ABD ile Türkiye arasında çıkan vize krizi ise iki ülke tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyor. İki ülkenin karşılıklı vize yasağı uygulaması Türkiye’nin Amerikan Boeing firmasından alacağı 40 adet 787-9 Dreamliner uçakların ne olacağı ise merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.