Satrançta sezon başlıyor

Satrançta sezon başlıyor

Sonbahar Kupası Satranç Turnuvası ile yeni sezona başlayacak olan Konyalı satranç severler bir sezon boyunca yapılacak turnuvalar ile bu sporu doyasıya yaşama imkanı bulacak

Büyük küçük herkesimden yoğun ilgi gören satranç sporunda yeni sezon başlıyor. Bugün yapılacak Sonbahar Kupası Satranç Turnuvası ile yeni sezona başlayacak olan Konyalı satranç severler bir sezon boyunca yapılacak turnuvalar ile bu sporu doyasıya yaşama imkanı bulacak.  Konuyla ilgili konuşan Satranç İl temsilcisi Hasan Güven, Sonbahar Kupası Satranç Turnuvası ile yeni sezonu başlatacaklarını ve daha sonra ise Cumhuriyet Kupası ve 11 yaş altı satranç ligini organize edeceklerini ifade etti.
Güven, “Yeni sezonumuzu bu organizasyonla birlikte açıyoruz. Tüm camiamıza hayırlı olsun. Daha sonra Ekim ayı içerisinde Cumhuriyet Kupası Turnuvasını düzenleyeceğiz. Aralık ayı içerisinde ise 11 yaş altı satranç ligini başlatacağız. Geçtiğimiz yıl başlattığımız bu ligde il birincisi olan takımımız Türkiye Şampiyonasında mücadele etti. Bu lige büyük önem veriyoruz. Yeni sezonda 4’er kişilik takımlar halinde mücadele edecek sporcularımız lig sonunda ilk 3’e girdikleri takdirde Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde edecek. Geçtiğimiz sezon bir takımımız bu şampiyonaya katılmıştı. Yeni sezonda bu sayı 3’e çıktı. Bu spora ilgiyi arttırmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Gerek internet sitemizde gerek salonumuzun kapısından gerek basından yaptığımız duyurularla satranç severleri yapılan organizasyonlardan haberdar etmeye çalışıyoruz. İlgilenen kişiler bu söylediğim yerleri takip ettikleri takdirde yaptığımız tüm organizasyonlardan haberdar olacaktır” diye konuştu.
Sonbahar kupası hakkında da bilgi veren satranç il temsilcisi Hasan Güven, “ Yenilenen salonumuzla birlikte bu şampiyonaya 25’er kişilik 100 sporcu alabileceğiz. Yarışmalara 4 kategoride yapılacak. Bu kategoriler şu şekilde: 10 yaş altı, 14 yaş altı, 18 yaş altı ve genel. Yarışmalarda dereceye giren sporculara madalya ve satranç dergisi vereceğiz. Sezonun ilk turnuvasında tüm katılımcılara başarılar diliyorum.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.