Satranç Şampiyonası töreni Kadir Has'ta yapıldı

Satranç Şampiyonası töreni Kadir Has'ta yapıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayelerinde gerçekleştirilen 6. Dünya Okullararası Satranç Şampiyonası'nın ödül töreni, Kadir Has Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Törende konuşan Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) Başkan Yardımcısı Georgios Makropoulos, Türkiye'ye her gelişinde şaşıran tek kişinin kendisi olmadığını, birkaç sefer gelen herkesin, spordaki gelişmeleri yakından görebildiğini söyledi.Makropoulos, ''Türkiye, başta satranç olmak üzere birçok spor dalında büyük gelişmeler kaydediyor. Bunu her gelişimde rahatlıkla görebiliyorum. Bundan sonra Türkiye'de satranç alanında daha büyük organizasyonlar yapmak istiyoruz'' dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı da böylesine güzel bir organizasyona evsahipliği yaptığı için Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'ye, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye, Gençlik Spor İl Müdürü Yahya Şahan ve diğer yetkililere teşekkür etti.

Törende daha sonra dereceye giren sporculara kupaları, madalyaları ve hediyeleri, Georgios Makropoulos, Ali Nihat Yazıcı, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Serdar Altıntuğ tarafından verildi.Türkiye, 34 ülkeden 355 sporcunun katıldığı şampiyonada, 2 altın, 6 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 11 madalya ile ilk sırada yer aldı. Rusya 7 madalyayla ikinci, İran da 5 madalya ile üçüncü oldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.