Sarıkaya: Köy Okulları Bulundukları Bölgenin Kültür Merkezleri

Sarıkaya: Köy Okulları Bulundukları Bölgenin Kültür Merkezleri

Köy okullarının, bulundukları bölgelerin kültür merkezi olduğunu belirten Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, "Öğretmenlerimiz sadece öğrencilerimize hizmet vermiyor. Velilerimizin ve köy halkının da ihtiyacı olan konularda eğitim...

Köy okullarının, bulundukları bölgelerin kültür merkezi olduğunu belirten Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, "Öğretmenlerimiz sadece öğrencilerimize hizmet vermiyor. Velilerimizin ve köy halkının da ihtiyacı olan konularda eğitim almalarını sağlıyorlar.” dedi.

İznik Boyalıca İlkokulu'nu ziyaret eden Veli Sarıkaya, incelemelerde bulundu. Öğrenci ve öğretmenlerle görüşen Sarıkaya, ziyaretlerde idareci ve öğretmenlerle yüz yüze bir araya geldiklerini, bunun da eğitim öğretimi değerlendirme ve sorunları yerinde tespit etme konusunda çok yararlı olduğunu söyledi.

Başarılı bir eğitim öğretim yılı geçmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade eden Sarıkaya, köy okullarının önemli bir misyon yüklendiğini belirterek, “Köy okullarımızın bulunduğu bölgelerin kültür merkezleri olduğunu düşünüyorum. Öğretmenlerimiz sadece öğrencilerimize hizmet vermiyor. Burada velilerimizin ve köy halkının da ihtiyacı olan konularda eğitim almalarını sağlıyorlar. Öğrencilerimizin gelişimi ve yönlendirilmesinde büyük pay sahibi olan öğretmenlerimiz, aynı zamanda köy halkının da gelişimine önemli katkılar sağlıyor.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.