Sarıçam Kent Konseyi Kuruldu

Sarıçam Kent Konseyi Kuruldu

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın öncülük ettiği Sarıçam Kent Konseyi kuruldu. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen kuruluş toplantısında Avukat Yusuf Özer, oy çokluğu ile başkanlığa seçildi....

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın öncülük ettiği Sarıçam Kent Konseyi kuruldu. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen kuruluş toplantısında Avukat Yusuf Özer, oy çokluğu ile başkanlığa seçildi.

Sarıçam Belediyesi Kent Konseyi kuruluş toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleşti. Başkan Bilal Uludağ, burada yaptığı konuşmada, Sarıçam’ın, Adana’nın gelişmeye açık tek bölgesi olduğuna işaret ederek, “Sarıçam, sınırları içerisinde halen bulunan ve önümüzdeki yıllarda faaliyete geçecek olan yeni kurumlarıyla Adana’nın sosyokültürel alandaki lokomotifi durumundadır. Geleceğe hep umutla bakan vatansever insanları, coğrafi güzellikleri ve zengin doğal bitki örtüsüyle adeta ‘cennetten bir köşedir’ Sarıçam.” diye konuştu.

Başkan Uludağ, Sarıçam’ı geleceğe taşıyacak bir kurumsal kimliğin inşası için ilk ve en önemli adımı attıklarını belirterek, “Türkiye’de hiçbir belediyede yapılmayanı yaptık. Milli birliğimizin sembolü Türk bayrağımızı kurumsal logomuza gururla yerleştirdik. Tarih, kültür ve sanata verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak, Sarıçam’ın doğal güzelliklerini öne çıkaran ‘Bilinmeyen Sarıçam’ temalı bir fotoğraf sergisi ve albümü hazırladık. Sarıçam Şehir Kitaplığı yine bu süreçte başlayan bir kültür hamlemiz oldu. Hazırladığımız yayın dizimiz ile milli ve manevi değerlerimiz başta olmak üzere edebiyat, sosyal, kültürel ve tarihi içeriklerde her yaştan Sarıçamlının büyük ilgi ve alaka göstereceği eserler yayınlanmaya başladık. ‘Portakal Çiçeği’ isimli dergi Sarıçam’ı merkeze alan bir şehir kültürü dergisi olarak bizlere yeni bakış açıları kazandırmıştır.” dedi.

Konuşmaların ardından divan oluşturuldu. Divan Başkanlığına Yüksel Evsen seçildi. Ardından seçimler yapıldı. Sarıçam Kent Konseyi yönetim listesi oylamasında Yusuf Özer seçildi. Özer, yaptığı teşekkür konuşmasında, kendisine güvenenleri mahcup etmeyeceklerini söyledi. Bu kent konseyinin şehrin tüm dinamiklerini bir araya getirecek çatı kuruluş olduğuna işaret eden Özer, “Sarıçam ilçemizde en önemli toplumsal kuruluş olarak, halkın ve toplumsal örgütlerin katıldığı çözümlerin üretildiği, düşüncelerin yönetimlere aktarıldığı demokrasi platformu olacaktır.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.