Sarayönü’nün beyaz altınları piyasada

Sarayönü’nün beyaz altınları piyasada

Sarayönü'nde son dönemde mantarla ilgili yapılan çalışmalar meyvesini vermeye başladı.


Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla yapılan mantar projelerinde, alternatif gelir için üretimi yapılan mantarlar piyasaya sürülmeye başlandı. 
Projeden faydalanan ve gelir düzeyi düşük olan 3 kişi, mantar yetiştiricisi olarak meslek sahibi oldu. Sarayönü ve Başhüyük'te elde edilen ürünler piyasaya sürüldü. 
Bölgede ve Sarayönü'nde uygulanan projeyle ilgili bilgi veren Sarayönü SYDV Müdürü Ahmet Turan, alternatif gelir kaynağından biri olan mantar üretimini başlattıklarını belirtti. 
Geçtiğimiz aylarda başlayan mantar yetiştiriciliği projesiyle ilçedeki gelir düzeyi düşük 3 vatandaşın meslek sahibi olduğunu ifade eden Turan, ''Vakfımıza kültür mantarı yetiştiriciliği için müracaat edenlerin tamamının projesi kabul edildi. Aynı zamanda, gerek ilçemizde gerekse yöremizde ilk defa alternatif gelir kaynaklarından birisi olarak mantarcılık projesi hayata geçirildi'' dedi. 
Kültür mantarı yetiştiricileri de yapılan projeler sayesinde gelir kaynağı elde ettiklerini belirterek, ''Sarayönü'nde mantar üretimi ne kadar çok olursa gelir de o kadar artar. Tarım faaliyetlerinin diğer kollarına göre daha kolay bir dal ama ilgilenmek ve çalışmak gerekiyor'' dediler.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.