Şap Hastalığına Karşı Önlemler Ele Alındı

Şap Hastalığına Karşı Önlemler Ele Alındı

Yozgat'ta 'Şap Hastalığının Kontrol ve Eradikasyonu Eylem Planı' Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıda ele alındı, Kurban Bayramı öncesinde alınması gereken önlemler masaya yatırıldı. Gıda ve...

Yozgat'ta 'Şap Hastalığının Kontrol ve Eradikasyonu Eylem Planı' Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıda ele alındı, Kurban Bayramı öncesinde alınması gereken önlemler masaya yatırıldı.

Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Erol başkanlığında, Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıda, şap hastalığının ülkemiz genelinde özellikle büyükbaş hayvanlarda ciddi ekonomik kayıplara neden olan, sığırlarda verim kaybı ve ölümle sonuçlanabilen bir hastalık olduğuna dikkat çekildi. Hastalık mikrobunun doğada aylarca canlı kalabildiğine vurgu yapılarak, hayvandan hayvana bulaşabildiği gibi, mikropla bulaşık yemlik-suluklar, kontrolsüz hayvan hareketleri, işletmelerde kontrolsüz giriş, çıkış yapan hayvan sahipleri ve celepler aracılığı ile bulaşabildiğinin altı çizildi.

Toplantıya Genel Müdür Erol ile birlikte Genel Müdür Yardımcısı Habib Can, Hayvan Sağlığı ve Karantina Hizmetleri Daire Başkanı Nahit Yazıcıoğlu, Şap Enstitüsü Müdürü Veli Gülyaz, emekli Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ersin İstanbulluoğu ile İç Anadolu Bölgesi'ndeki 11 ilin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürleri ve Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürleri katıldı.

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı İbrahim Acar, toplantıda Şap Hastalığının mevcut durumu, aşılama çalışmaları, hastalık mihrakları, mihraklarda alınacak kordon ve karantina tedbirleri, yaklaşan kUrban Bayramı nedeni ile yapılacak kurbanlık hayvan sevkleri konularında yapılacak çalışmalar, alınacak önlemler hakkında bilgiler aktardı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.