Sanayide robot devrimi

Sanayide robot devrimi

Endüstriyel tasarım ve robot teknolojisi ile insansız 24 saat imalat imkanı sunan sistem, artık Konyada. Sistem ile sıfır hata ve düşük maliyetle yüksek üretim yapma imkanı sunuluyor

Endüstriyel tasarım ve robot teknolojisi ile insansız 24 saat imalat imkanı sunan sistem, artık Konya’da. Sistem ile sıfır hata ve düşük maliyetle yüksek üretim yapma imkanı sunuluyor

 

Türkiye’deki alanında uzman 10 kişiden birisi olan Mekatronik Mühendisi Serkan Yıldırım, tam donanımlı robot üretim sistemini Konya sanayisinin hizmetine sunuyor. TÜV ISO 9001 kalite belgesine sahip olan Baranok Makina’nın,  çatısı altında üretim firmalarına proje teslimi robot teknolojisi kuran Serkan Yıldırım, robotla üretim ile insana göre verimliliğin yüzde 90 oranında arttığını ve 24 saat üretim yapılabildiğini ifade etti.

Robotla üretim konusunda şimdiye kadar Mercedes, Ford, Renault Toyota, Matay, YPS, Hisanlar gibi birçok ünlü markaya sistemler kuran Mekatronik Mühendisi Serkan Yıldırım, sistemin nasıl çalıştığını, faydalarını ve maliyet oranındaki düşüşü şöyle açıkladı: “Müşteriye üç boyutlu tasarım ile üreteceği ürünün tam kapsamlı modelini sunuyoruz. Daha sonrasında robot sistemiyle bir taraftan hammaddeyi koyup diğer taraftan ürünü alacağı sistemi kuruyoruz. Tamamen insansız ve sıfır hata ile üretim yapılıyor. Bu sistem sayesinde firma hem işçi maliyetinden hem de kalıp, kesim gibi maliyetlerden kurtuluyor. Yapılan işleme göre kurduğumuz sistem kendini 4 ay ile 2 yıl içerisinde amorti edebiliyor. Bunun anlamı, firmaların ileri teknoloji ve sıfır hata ile yüksek üretim kapasitesine ulaşması demek oluyor.”

Dünya’nın gelişmiş tüm ekonomilerinde üretimin artık tamamen robot teknolojisine döndüğüne dikkati çeken Yıldırım, bir robotun kaynak, CNC, taşlama, polisaj, delik delme, boya, kumlama, döküm, kesim gibi işlemler yapabildiğini ve bunun üretici için büyük bir fırsat olduğunu vurguladı. Konya’da bu sistemi sadece Baranok  Makina’nın sunduğunu kaydeden Serkan Yıldırım, “ 6 kilogram ile bir tona kadar malzemeyi taşıyan ve işleyebilen robot sistemleri kuruyoruz. KOBİ ve Organize Sanayi Bölgelerine doğrudan, beklemeden hizmet verebilen tek firmayız şu anda. Konya için büyük bir fırsat. Çünkü geleceğin üretim şeklini robotlar oluşturacak. Bugün Çin bile insan gücü yüksek olmasına rağmen en çok robot satın alan ülkelerin başında geliyor. Bizim yaptığımız robot üretim sistemi, CNC teknolojisinin kat kat üstünde bir sistem. Bir robotla hem kaynak makinasına, hem CNC’ye hem de diğer üretim ekipmanlarına doğrudan hükmedebiliyor, tek makine ile onlarca insanın yapacağı işi yapma imkanı kazanabiliyorsunuz”dedi.

Bugün Konya sanayisinin yaşadığı en büyük problemin, kalifiye eleman sıkıntısı olduğunu ifade eden Yıldırım, robot sistemi ile kalifiye elemana gerek kalmayacağını söyledi, bu teknoloji ile bin metrekarelik alanda yapılan üretimin 100 metrekareye düşürülebileceğini belirtti. Üretim aşamasında modelleme, çizim ve ürün konusunda firmaya her türlü desteği verdiklerini dile getiren Baranok Makine Mühendisi Serkan Yıldırım, “Konya’da 10 robotu olan bir firma rahatlıkla otomobil üretebilir. Üretim kapasitesi bu kadar yüksek bir sistem. Kuracağımız robot sistemi ile, hammadde doğrudan ürüne dönüştürülmektedir. Sadece otomotiv sektöründe değil, tüm üretim sektöründe rahatlıkla kullanılabilmekte” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.