Sanayi karanlıkta!

Sanayi karanlıkta!

Konya'da elektrik sıkıntısı devam ediyor. Milyonluk yatırımların yapıldığı sanayi bölgesine yeterli elektrik verilmediği gibi bölgedeki birçok sokak lambası da yanmıyor. Elektrik kesintileri ise halkı bezdirdi

Konya merkez ve ilçelerde bulunan yüzlerce sokak lambası yanmıyor. Yanmayan sokak lambaları nedeniyle Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ)'ın 186 numaları hattına hergün onlarca şikayet ve arıza bildirimi yapılıyor. Yapılan şikayetlere ve arıza bildirimlerine rağmen sokak lambalarının yeniden yanması için yeterli gayret sarf edilmiyor. Karanlık sokakları kullanan vatandaş ve esnaf, yetkililere sesini duyurmak için her yolu deniyor. Büsan Sanayi ve Marangozlar Sanayi'nde bulunan bir çok elektrik direğindeki lamba yanmıyor. Altyapının yetersiz olduğunu belirten sanayiciler, elektrik dağıtımındaki sıkıntıların ortadan kaldırılmasını istiyor. Elektrik kesintileri de vatandaşı ve esnafı canından bezdirdi.

KESİNTİDE KONYA ÜÇÜNCÜ SIRADA

Elektrik enerjisi hizmetinin sunumundaki artan kalitesizlik ve istikrarsızlığa dikkat çekmek amacıyla Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) tarafından hazırlanan Elektrik Kesinti Endeksi (EKE)'ye göre, Konya en çok elektrik kesintisinin yapıldığı iller arasında bulunuyor. Konya, ocak ayı döneminde kesinti süresi en fazla olan üçüncü il oldu. MEDAŞ, 3 bin 669 saat ile en çok elektrik kesintisi yapan üçüncü firma oldu. Kayıp-kaçağın en çok olduğu bölgelerde, en az kesinti gerçekleşirken; kayıp-kaçağın en az olduğu bölgelerde ise kesinti süresi rekor kırdı. İç Anadolu Bölgesi, Marmara'dan sonra en çok kesinti yapılan bölge oldu. Kesintilerde kötü bir karnesi olan MEDAŞ, ortalamanın üzerinde kesinti yapan firmalar arasında ise birinci sırada yer aldı.

KARANLIKTAN KURTULMAK İSTİYORUZ

Karanlıktan kurtulmak isteyen sanayiciler, "Marangozlar Sanayi'ndeki bazı direkler birkaç gündür yanmıyor. Sokak lambalarının harcadığı elektriği yasa gereği MEDAŞ galiba kendi cebinden ödüyor. Bilinçli olarak direkleri yakmadıklarını düşünmeye başladık. Büsan Sanayi'nde de aynı sıkıntılar var. Sanayide milyonluk yatırımlar yapılıyor. Sanayiciler belediyelerden aldığı yeni yerlere elektrik götüremiyor. Belediyeler bile MEDAŞ'tan şikayetçi. Geçen yıl Selçuklu Belediyesi sözkonusu kuruma tepki göstermişti. Kurumdan şikayetçi olmayan yok. Kesintiler nedeniyle elektrikli cihazlar çalışamaz duruma geliyor. Sanayideki pahalı makinalar zarar görüyor. Şehrin ileri gelenleri halkın elektrik sıkıntısına bir çözüm bulmalı. Bölge illerinden ciddi gelirler elde eden, vergi rekortmeni olan MEDAŞ, altyapıya yatırım yapmıyor. Bu nedenle arıza çıkıyor, lambalar yanmıyor, yeni yerlere elektrik gitmiyor" ifadelerini kullandı.

LAMBALARI YENİDEN YAKACAĞIZ

MEDAŞ'tan elektrik sıkıntıları noktasında şu açıklama yapıldı: "Kesintiler ve sokak lambaları hakkında bize şikayetler ve arıza bildirimleri yapılıyor. Marangozlar Sanayi'deki yanmayan sokak lambalarını kısa süre içerisinde yeniden yakacağız. Büsan sanayi ve diğer sanayilerdeki büyük ve küçük işletmelerin enerji talebini karşılıyoruz. Sokak lambaları konusunda ise bozulanlar var. Bozuldukları veya kırıldıkları için yanmayan lambalar var. Sokak lambalarını yeniden yakmak için ekiplerimiz haftanın 7 günü çalışıyor. Bakım nedeniyle zaman zaman kesintiler oluyor. Kesintiden 72 saat önce duyurular yapıyoruz. TEDAŞ'tan aldığımız elektriği şehir içinde biz dağıtıyoruz. Enerji kesintilerini en aza indirmek için çalışıyoruz. Bazen bir kuş bile kesintiye sebep oluyor. Alt yapı noktasında da yatırımlarımız sürüyor."

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.