Samsun Tso, Ankara'da Tecrübesini Anlattı

Samsun Tso, Ankara'da Tecrübesini Anlattı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 'i̇nsan kaynakları yönetimi' konusunda örnek odalardan biri seçilen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, yürüttüğü çalışmaları Ankara’da katılımcılarla paylaştı.TOBB, A akreditasyon...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 'i̇nsan kaynakları yönetimi' konusunda örnek odalardan biri seçilen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, yürüttüğü çalışmaları Ankara’da katılımcılarla paylaştı.

TOBB, A akreditasyon belgesine sahip 25 oda ve borsa için 'EFQM Mükemmellik Modeli' eğitim toplantısı düzenledi. 2 gün süren eğitim toplantısına, Samsun TSO adına genel sekreter Süleyman Karabük ile dış i̇lişkiler uzmanı ve kalite ve akreditasyon sorumlusu Esma Deniz katıldı. İlk gün eğitim verildi. İkinci gün ise TOBB tarafından örnek seçilen oda ve borsaların yöneticileri sunum yaptı. Esma Deniz de sunum gerçekleştirdi.

Esma Deniz, “Odamız, İnsan Kaynakları El Kitabı’nı oluşturmuş, i̇nsan kaynaklarının idaresi ve geliştirilmesi ile ilgili konuları bu dokümanda bir araya getirmiştir. Hazırladığımız kitabımızda, personel işe alma, oryantasyon, eğitim ve geliştirme, kariyer yönetimi, ücret yönetimi, performans değerlendirme başlıkları detaylıca ele alınmıştır. Kurumumuzda tüm kademelerde çalışan her personel için görev tanımları oluşturulmuştur. Personellerimiz, görevlerini yerine getirirken kendilerinden hangi hizmetlerin beklendiğini bilmekte ve buna göre çalışmaktadır.” dedi.

TOBB Akreditasyon Kurulu Üyesi de olan Samsun TSO Genel Sekreteri Süleyman Karabük ise şunları söyledi: “Odamızda haftalık değerlendirme toplantıları gerçekleştirilmekte, bu toplantılarda görüşler alınmakta, görüşülen konularda gerekli olanlar ise tarafımca yönetim kurulunda dile getirilmektedir. Öte yandan odamızda, personel değerlendirme anketleri gerçekleştirilmekte ve personellerin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda iyileştirmeler yapılmaktadır. Çalışanlarımızın eğitimine büyük önem vermekteyiz. Hizmet içi eğitimlerimizin yanısıra değişik kurumlar tarafından yapılan eğitim ve bilgilendirme toplantılarına çalışanlarımızın katılımı teşvik edilmektedir.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.