Şampiyonluk yetmeyecek

Şampiyonluk yetmeyecek

Bölgesel Amatör Ligde takımların 3 Lige çıkması için grup şampiyonluğu yetmeyecek. Şampiyon olan takımlar kendi aralarında Play-Off müsabakaları oynayacak. Bu uygulama kulüplerin tepkisini çekti ancak yeni sezonda statü bu şekilde olacak

Bölgesel Amatör Ligde hedefler değişti. Sezona şampiyonluk parolası ile başlayan takımlar bu hedeflerine ulaşmış olsalar bile 3. Lige yükselmiş olamayacaklar.  Bölgesel Lig kurulduğundan buyana bir yıl uygulanan, bir yıl uygulanmayan Play-Off, şampiyonluk iddiasıyla lige hazırlanan takımların hedef değiştirmesine neden oldu. Kurulduğu ilk yılda gruplarını ilk sırada tamamlayıp şampiyon olan takımlara 3. Ligde mücadele etme şansı tanıyan federasyon, ligin 2. senesinde Play-Off'lu sisteme geçmişti. Sonraki sezon kaldırılan sistem, bir sonraki yıl tekrar uygulamaya konuldu. Geçtiğimiz yıl yeniden kaldırılan Play-Off, bu yıl yine uygulamaya koyuldu. Bu nedenle 12 grubun bulunduğu Bölgesel Amatör Lig’de sezon sonu, 12 şampiyon çıkacak olmasına rağmen, bunlardan sadece 9 tanesi 3. Lig’e yükselebilecek. BAL’da 2015-2016 Sezonunda Bölgesel Amatör Lig 81 ilden 157 takımın katılımıyla gerçekleşecek. Müsabakalar, 12 takımlı bir grup, 13 takımlı dokuz grup ve 14 takımlı iki grup olmak üzere toplam 12 grupta oynanacak. 2015-2016 Sezonunda Bölgesel Amatör Lig’den Spor Toto 3.Lig’e toplam 9 takım yükselecek. 12 grupta oynanacak grup müsabakaları çift devreli lig ve puan usulüne göre oynanacak olup, müsabakalar sonunda gruplarında birinci olan takımlar Play-Off oynayacak. Play-Off müsabakaları sonunda 12 grup birincisinden 9’u Spor Toto 3.Lig’e yükselmeye hak kazanacak. Play-Off müsabakaları 2 kademede oynanacak. 1.kademede 12 grup birincisi birbirleriyle eşleşerek tarafsız bir sahada tek maç eleme usulü müsabakalar oynayacak. 1.kademe müsabakalarında galip gelen 6 takım Spor-Toto 3.ligine yükselecek. 2.kademe müsabakaları ise 1.kademede mağlup olan 6 grup birincisinin birbirleriyle statüde belirtilen şekilde eşleşerek tarafsız bir sahada tek maç eleme usulü müsabakalar oynamasıyla gerçekleştirilecek. Bu müsabakalar sonunda galip gelen 3 takımda Spor-Toto 3.Ligine yükselecek.

Konya takımlarından bir tanesi sezonu şampiyon olarak tamamlarsa, Ankara, Kayseri, Niğde, Sivas, Nevşehir gibi il takımlarının bulunduğu 6. grubun şampiyonu ile karşılaşacak. Galip gelirse 3. Lig’e yükselecek. Mağlup olursa, 7.grup şampiyonu ile 8.grup şampiyonunun yapacağı karşılaşmada mağlup olan takım ile ikinci kez karşılaşacak. Galip gelirse 3. Lig’e yükselecek. 7. ve 8. grupta İstanbul, Ankara, Eskişehir, Antalya, Sakarya, Zonguldak, Düzce takımlarının yer alması, kağıt üzerinde ikinci karşılaşmayı daha zor kılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.