Şampiyonların hedefi tek

Şampiyonların hedefi tek

Türkiye’ye olimpiyat şampiyonluğu kazandıran ilk kadın sporcu Nurcan Taylan ile 2008 pekin olimpiyatları ikincisi Sibel Özkan, Türk bayrağını göndere çektirmek için yarışacak

13-27 Eylül tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek Dünya Halter Şampiyonasında Olimpiyat Şampiyonu Nurcan Taylan ile Olimpiyat ikincisi Sibel Özkan 48 kiloda Türk bayrağını göndere çektirmek için yarışacak. Türkiye’ye olimpiyat şampiyonluğu kazandıran ilk kadın sporcu unvanını taşıyan ve 48 kiloda dünya ve Avrupa rekorlarının sahibi olan Nurcan Taylan, Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenecek Dünya Halter Şampiyonası’na Konya’da hazırlanıyor.
Şampiyonaya çok az bir zaman kaldığını ve her şeyin yolunda gittiğini söyleyen Taylan, yaptığı açıklamada, son dakikada herhangi bir sakatlık olmadığı takdirde ülkesini en iyi şekilde temsil edip, dereceler elde etmek istediğini belirtti. Altın madalya alarak birincilik kürsüsüne çıkmak istediğini dile getiren Taylan, şampiyonluk getirecek tüyolarla çalıştığını ve en büyük arzusunun zirveye çıkmak olduğunu söyledi.
Koparmada 97.5, silkmede de 118 kilo kaldırdığını anımsatan Taylan, “Ben Antalya’da bu dereceleri geçmek istiyorum. Bu dereceleri birer kilo geliştirirsem dünya rekoru kırmamam için hiç bir neden yok. İyi motive, iyi konsantre olduğum takdirde 98-99 koparma, 120-122 silkme yapmak içten bile değil” dedi.
Sibel Özkan ile aynı kiloda yarışacaklarını ve en büyük rakiplerinin Çinli bir sporcu olduğuna dikkat çeken Taylan, şunları kaydetti: “İnşallah ikimiz de kürsüye çıkarız. İnşallah Sibel de en iyi gününde olur ve en iyi derecesini yapar. Şans kimden yanaysa, kim daha çok çalıştıysa o şampiyon olsun. Sibel’in antrenmanları çok güzel geçiyor. Hedefi yüksek tutarken Çinli rakibimizi de unutmamalıyız. İnşallah Çinli rakibimize madalyayı kaptırmayız.” Taylan, kuvvet antrenmanlarına ağırlık verdiğini, çok fazla teknik çalışma yapmadığını, milli takımdaki antrenman programıyla tamamen farklı bir çalışma sitili olduğunu anlatarak, “Her sporcunun kaldıramayacağı ağır antrenmanlar yaptım. Günde 7-8 saat çalıştığım oldu. İnşallah bu çalışmalarımın karşılığını alırım. Herkesin duasını istiyorum” dedi.
2005 Gençler Dünya Şampiyonu, 2006 Akdeniz Oyunları Şampiyonu, 2007 Büyükler Avrupa Şampiyonu ve 2008 Pekin Olimpiyatları ikincisi gibi apoletleri taşıyan Sibel Özkan da 3 ay önce başladığı şampiyona hazırlıklarını Konya’da sürdürüyor. Nurcan Taylan ile 48 kiloda yarışacaklarını ve Türk bayrağını göndere çektirmek için podyuma çıkacaklarını vurgulayan Özkan, “Antrenmanda yaptığım dereceleri, kırdığım rekorları o pistte de yapmak istiyorum. İnşallah bunu başarabilirim. Antrenmanlarda koparmada 100, silkmede 125 yapıyorum. Bu dereceleri piste de taşıyarak dünya rekoru kırmak istiyorum” dedi. Milli sporcu Özkan, Antalya’da başarılarına bir yenisini daha eklemek istediğini ve 3. kez mücadele edeceği dünya şampiyonasında yeniden kürsüye çıkarak altın madalya kazanmak istediğini söyledi. Halter Bayan Milli Takımı Teknik Direktörü Talat Ünlü ise Dünya Şampiyonasının ülkemizde yapılmasının çok önemli olduğunu söyledi.
Şampiyonada 48 kiloda iki önemli sporcuyla yarışacaklarını söyleyen Ünlü, “Biri olimpiyat şampiyonu, diğeri olimpiyat ikincisi. Sibel ile Nurcan’ın tatlı bir rekabeti var. Bu durum şimdiye kadar takımımıza hep olumlu yansıdı. Yarışma büyük ihtimalle ikisi arasında geçecek. En büyük rakipleri Çinli sporcu olacak” dedi. Sibel ve Nurcan’dan öncelikli beklentilerinin altın madalya olduğunu sonra dünya rekoru beklediklerini vurgulayan Ünlü, olimpiyat kotası için madalyanın önemli olduğunu kaydetti. Her iki sporcunun da çok iyi durumda olduğunu söyleyen Ünlü, herhangi bir sakatlık olmamasının da sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.