Şampiyona coşkulu karşılama

Şampiyona coşkulu karşılama

Dünya Bedensel Engelli Halter Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Meram Belediyespor'lu halterci Nazmiye Muslu, havaalanında coşkulu bir şekilde karşılandı.

Önceki gece saat 10.00’da Konya Havaalanı’na inen uçakla şehre gelen Şampiyon sporcu Nazmiye Muslu’ya karşılama töreni düzenlendi. Karşılama programına Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Meram Belediyespor Kulübü Başkanı İlker Özkan, kulüp yöneticileri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, Muslu’nun ailesi ve yakınlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan kalabalık tarafından “Türkiye, Türkiye” sloganlarıyla karşılanan Muslu, gözyaşlarını tutamadı. Milli sporcunun babası Hüseyin, annesi Sıdıka Muslu ve 18 aylık nişanlısı Halil İbrahim Önel, Nazmiye Muslu'ya sarılarak sevinç gözyaşı döktü. Başkan Kalaycı ve eşi, rekortmen halterciyle çiçek hediye etti.Havaalanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Muslu, “Dünya rekorunu kıracağımı biliyordum. Şampiyonaya çok iyi hazırlanmıştım ve belediye başkanımız Serdar Kalaycı’ya rekoru kıracağıma dair söz vermiştim. Meram Belediyespor Kulübü adına yarışmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Bedensel Engelliler Federasyon Başkanımıza da çok iyi bir kamp ortamı hazırladığı için teşekkür ediyorum” dedi.

“HEDEFİM OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU”

Bundan sonraki hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Muslu, “Önceki olimpiyatlarda kıl payı dereceyi kaçırmıştım. Dünya şampiyonu olacağımı biliyordum. Zaten ilk hakkımda altın madalyayı garantiledim, ikinci hakkımda da dünya rekorunu kırdım. Üçüncü hakkımı kullanmadım. Pekin Olimpiyatları’nda da rekor kırmayı hedefliyorum. Zaten kendi rekorumu kendim kırmaya gideceğim, başka rakibim yok” diye konuştu. Rekortmen sporcu, kendisini karşıladıkları için Başkan Kalaycı ve Konyalılar’a teşekkür etti.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ise, şöyle konuştu: “Gitmeden önce Nazmiye’nin çalışmalarını yakinen takip ettik. Güzel bir netice alacağını biliyorduk. Malezya’da yapılan Dünya Bedensel Engelli Halter Şampiyonası’nda 106 kilo kaldırarak dünya rekoru kıran ve bayrağımızı oralarda dalgalandırarak bizlere büyük bir gurur yaşatan sporcumuza teşekkür ediyoruz. Bu mutlu gününde Nazmiye Muslu ve ailesini yalnız bırakmamak ve sevinçlerine ortak olmak için havaalanındaki karşılama programına katıldık. Ferdi spor branşlarına verdiğimiz desteği bundan sonra da sürdüreceğiz.”

Milli halterci Muslu'nun 18 aylık nişanlısı Halil İbrahim Önel de nişanlısının aldığı madalyanın kendilerini gururlandırdığını söyledi. Kendisinin de görme engelli olduğunu ve Görme Engelliler Judo Milli takımında yer aldığını ifade eden Önel, ''Çok mutluyuz. Beklediğimiz bir rekordu. Nazmiye bu şampiyona için yaklaşık 1,5 yıldır çalışıyordu. Önümüzdeki yaz düğünümüzü yapacağız'' dedi.

TSYD’DEN KUTLAMA

Türkiye Spor yazarları Derneği Konya Şubesi yönetim kurulu, bedensel engelliler, Dünya halter şampiyonasında altın madalya alan Meram Belediyespor sporcusu Nazmiye Muslu’yu kutladı.

TSYD Konya şubesi Başkanı Recep Çınar, yönetim kurulu adına bu konuda bir mesaj yayınladı. Son yıllarda Türk sporunda önemli bir kıpırdanış olduğunu, bunun Tekvando, Halter ve Güreş’ten sonra geçtiğimiz hafta da Atletizmde alınan başarılı sonuçlarla apaçık bir kez daha görüldüğünü belirten Çınar, mesajda şu görüşlere yer verdi.

“Malezya'da geçtiğimiz hafta düzenlenen 'Dünya Bedensel Engellier Halter Şampiyonası'nda 40 kiloda 106 kilo kaldırarak Dünya şampiyonu olan Meram Belediyespor kulübü sporcusu Nazmiye Mutlu'nun elde ettiği başarı bizleri gururlandırdı. Olanaksızlıklar içerisinde spor yapan ve Meram Belediyespor kulübünün desteğini arkasında gören Nazmiye Muslu’nun bundan sonrada büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz.. TSYD Yönetim Kurulu olarak, Nazmiye Muslu ile birlikte, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Meram Belediyespor kulübü yönetimini ve Muslu’nun antrenörü Emen Görmüş’ü kutluyoruz...”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.