Şamil Tayyar: MİT Musul operasyonunda dağıldı

Şamil Tayyar: MİT Musul operasyonunda dağıldı

Musul'daki baskın olayını değerlendiren AKP'li Milletvekili Tayyar, Twitter hesabından dikkat çeken yorumlar paylaştı. MİT'te zaafiyet olduğunu belirten Tayyar, kuruma operasyon istedi.

AKP'li Tayyar, Musul'da yaşananların sorumlusunun MİT olduğunu, istihbarat kurumunun Türk Konsolosluğu'nun basılması olayında dağıldığını, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın korunmak istenmesinin kurumda zaafiyete yol açtığını yazdı.

IŞİD, Musul'daki Türk Konsolosluğu'nu basmış ve çalışanları rehin almıştı. Bölgedeki karışıklıklar sürerken bu gelişmenin istihbarat kurumu tarafından gözden kaçırılması (!) ve Konsolosluğun işgalini, personelin kaçırılmasını, bayrağın indirilmesini engelleyici tedbirlerin alınmaması tepki toplamıştı. Musul olayını yorumlayan birçok uzman, MİT'e dikkat çekmiş ve kurumu sorgulamıştı.

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da bugün Twitter'da yazdığı mesajlarla Musul olayında MİT'in sorumluluğunu hatırlattı. Tayyar, MİT'in daha önce bazı olaylarda 'döküldüğünü', IŞİD'in Musul operasyonunda ise 'dağıldığını' yazdı.

MİT'in Hükümet'i yanılttığını ifade eden Tayyar, 'Tehlike içeride' diyerek MİT'e operasyon istedi.

Tayyar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın 'korunmak' istemesinin kurumda zaafiyete yol açtığını belirtti.

İşte, Tayyar'ın o tweetleri:

tayyar-005.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.