Salonlar denetimsiz

Salonlar denetimsiz

Düğün salonu sayısında aşırı bir artış yaşanıyor. Bu artış sektörü dar boğaza sokuyor. Yeni açılan ve bazı mevcut salonları ise denetleyen yok

Eskiden bahçelerde, mahalle arasında yolları kapatarak düğün yapılırken, kentleşmenin bir sonucu olarak bu tür organizasyonlar düğün salonunda tertiplenir oldu. Bugün hemen hemen her mahallede bir düğün salonu bulmak mümkün hale geldi. Salon sayısında aşırı bir artış yaşanıyor. Konya'da düğün salonlarının sayısı 60'ı geçti. Meram'da bulunan çok sayıda bahçede de düğün yapılıyor. Bu bahçelerinin bazılarının da ruhsatı yok. Düğün salonlarının sayısı artıkça rekabet kızışıyor, sektör de dar boğaza sokuluyor. Ayrıca düğün salonlarını tam anlamıyla denetleyen bir kurum yok. Gelişi güzel açılan ve denetlemeye tabi tutulmayan bazı salonlar, çiftlerin mutlu gününü de mahvediyor. Çiftlere, düğün öncesinde uygunsuz salonların sahipleri tarafından görkemli bir düğün vaat ediliyor. Ancak özel gün fiyaskoyla tamamlanıyor. Düğün yapacak çiftleri uyaran sektör temsilcileri, salonların denetlenmesini istiyor.

KONYA DÜĞÜN SALONUNA DOYDU

Sayıdaki artışın sektörü olumsuz etkilediğini belirten İkonia Garden Düğün ve Kongre Merkezi Genel Müdürü Burak Yenikaynak, "Buna bir kota getirilmeli. Konya salona doymuş vaziyette. Bu artış devam ederse bazı salonlar kepenk kapatır. Yetkililer gerekeni yapmalı" sözlerini kullandı. Salonların kontrol edilmesi gerektiğini söyleyen Yenikaynak, "Yeni bir kanun çıkmıştı. Ruhsatı olmayan salonlar kapatılacaktı. Ancak kanun uygulanmadı. Şu an Konya'da bir çok düğün salonunun ruhsatı bile yok. Hepsi tesis diye geçiyor. Sosyal tesis adı altında her isteyen salon açıyor. Bazılarında bırakın ruhsatı, iskan bile yoktu. Bir çok kurala uymayan yapılar var. Yangın çıkışları bile yok. Önlem alınmıyor. Mutfakların kontrolü yapılmıyor. Bazı salonlarda hijyen adına hiçbir şey yok. Merdiven altı üretim var. Pastada ucuza kaçıyorlar. Yaş pasta hızla bozulur. Pastaların son kullanım tarihi geçiyor. Ruhsatı olmayan yerlere gereken yaptırım yapılmalı. Bu kanayan bir yaramız. Bir prosedür olmalı. Kontrol yok" şeklinde konuştu.

VERİLEN SÖZLER TUTULMUYOR

Konya'da irili ufaklı, farklı konseptlerde 60'tan fazla salonun olduğunu dile getiren Dedeman Konya Otel Ziyafet Müdürü Haydar Çekkılıç da, "Halen de salon açılıyor. Fiyat düşürenler oluyor. Bu da haksız rekabete neden oluyor. Biz denetleniyoruz. Her şeyimiz şeffaf. Ancak çoğu salonda bunlar yok. Kontroller artırılmalı.Gençler, hayatında bir kez düğün yapıyor ve bu özel günün eşsiz olmasını istiyor. Bu önemli günde de iyi hizmet veren düğün salonları önem arz ediyor. Misafirlerin düğün heyecanını onlarla beraber yaşamak lazım. Otel olarak yılda 100 düğüne ev sahipliği yapıyoruz. Biz de düğün sektörünün bir paydaşıyız. Günümüzde çok sayıda salon açıldı. Alternatif artıyor. Çeşitliliğin olduğu yerde kalite artar. Ancak vaatleri yerine getirmek zorundasınız. Düğünün geri dönüşü yok. Pardon yok. Bunun için verilen sözler yerine getirilmeli. Bütün olanakları sunmalısınız. Bazı salonlar sözlerini yerine getirmiyor" şeklinde konuştu.

ÖNÜNE GELEN SALON AÇIYOR

"Parası olan salon açıyor" diyen Egemen Ekici isimli vatandaş ise, "Konya'da salon enflasyonu oluştu. Sayı hızla artıyor. Kimi binaların altını, kimi petrollerin arkasını, kimi ise müstakil evlerin bahçelerini salona dönüştürüyor. Salonları denetleyen yok. Geçtiğimiz gün bir akrabanın düğününe gittik. O salon da yeni açılmış. Çiftin düğünü mahvoldu. 500 kişilik yemek vermişler. Yemek 400 kişiye yetmedi. Bu ve benzeri bir çok olumsuzluk var. Eskiden düğün salonlarının sayısı bir elin parmağını geçmezdi. Şimdi her köşede bir salon açıldı. Kendini kanıtlamış salonlar var. Yeni açılanlar ise vaatlerini yerine getirmiyor" sözlerini kullandı.

KERİM ATICI - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.