Salih Tuzcu'ya kırmızı bülten kararı

Salih Tuzcu'ya kırmızı bülten kararı

Konya'daki "Paralel Devlet Yapılanması" davasında Salih Tuzcu ile Ali Akın hakkında gıyabi tutuklama kararı veren mehkeme heyeti, sanıkların kırmızı bültenle aranması için Adalet Bakanlığı'na yazı yazılmasına hükmetti

"Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına ilişkin Konya merkezli soruşturma kapsamında açılan davanın duruşmasında mahkeme, eski Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ile Ali Akın hakkında gıyabi tutuklama kararı vererek, kırmızı bültenle aranmaları için Adalet Bakanlığına yazı yazılmasına hükmetti.
 
Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık, müşteki ve taraf avukatlarına söz verilmesiyle devam etti.
 
Heyet, söz verilen sanıkların tutukluluk halini değerlendirmek için duruşmaya ara verdi. Verilen aranın ardından heyet, eski Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün, polis memurları Yücel Özaşık'ın tutukluluk halinin devamına, Kerim Doğan'ın ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına hükmetti.
 
Mahkeme heyeti ayrıca, eski Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ile Ali Akın hakkında, gıyabi tutuklama ve kırmızı bültenle aranmaları için Adalet Bakanlığı'na yazı yazılmasına karar verdi.
 
Duruşma 6 Ocak'a ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum