Salih Müslim: Kobani’de Soykırım Adım Adım Geliyor

Salih Müslim: Kobani’de Soykırım Adım Adım Geliyor

PYD lideri Salih Müslim, Kobani’de 27 gündür hiçbir yardım almadan IŞİD’e karşı direndiklerini söyledi. Almanya’nın Düssledorf şehrinde ‘IŞİD teröristlerini durdurun – Apo’ya özgürlük’ sloganıyla düzenlenen mitingde konuşan...

PYD lideri Salih Müslim, Kobani’de 27 gündür hiçbir yardım almadan IŞİD’e karşı direndiklerini söyledi.

Almanya’nın Düssledorf şehrinde ‘IŞİD teröristlerini durdurun – Apo’ya özgürlük’ sloganıyla düzenlenen mitingde konuşan Salih Müslim, Kobani için herkesin konuştuğunu ama kimsenin yardım etmediğini dile getirdi. Kimsenin kabul edemeyeceği bir mezalime karşı uluslararası topluma çağrıda bulunan “Demokrasi için, insan hakları için yardım edin. Kobani’de yeni bir Kürt soykırımı adım adım yaklaşıyor.” dedi.

KRV Eyalet Meclisi önünde PKK bayrakları ve Abdullah Öcalan posterleriyle toplanan yaklaşık 20 bin kişiye hitap eden Salih Müslim, İngilizce ve Kürtçe konuştu.

Gösteride Kobani’den canlı telefon bağlantısı kurulan Enver Müslim ise asimetrik bir savaş içinde olduklarını ifade ederek “IŞİD’in askeri üstünlüğüne rağmen kahramanca Kobani için ve insanlık onuru için çarpışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Sol Parti’nin Federal Milletvekili Wolfgang Gehrcke, Türkiye’den PKK’lıların sınırı geçmesine izin vermesi IŞİD için ise sınırları kapatmasını istedi.

Türkiye ve Erdoğan aleyhine sloganların atıldığı alanda ‘Silah? Çözüm değil. Barış, özgürlük, güvenlik koridoru. Hemen!’, ‘IŞİD Kürdistan’dan def ol’ gibi pankartlar açıldı CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.