Saldırılarda 100 sivil öldü

Saldırılarda 100 sivil öldü

LİBYA: "KOALİSYONUN HAVA SALDIRILARINDA YAKLAŞIK 100 SİVİL ÖLDÜ"

TRABLUS (A.A) - Libya hükümeti, koalisyon güçlerinin beş günkü hava saldırılarında ölenlerin sayısının yaklaşık 100'ü bulduğunu açıkladı.
Hükümet sözcülerinden Musa İbrahim, ayrıca Batılı koalisyon güçlerinin bugün ilerleyen saatlerde Libya'nın telekomünikasyon altyapısına saldırı planladığını düşündüklerini, bu yönde istihbarat aldıklarını söyledi.
Böyle bir saldırının düzenlenmesi durumunda, bunun gayri ahlaki ve gayri meşru olacağını çünkü bu yapıların sivil hedefler olduğunu ifade eden İbrahim, Batılı hükümetleri de isyancıların tarafında savaşmakla suçladı.
Hükümet sözcüsü, "Biz sözümüzü tuttuk. Ateşkesi uyguluyoruz. Biz sadece, tabii ki hakkımız olan, hava saldırılarına yanıt veriyoruz ve doğudaki isyancılar ise hava harekatı himayesinde ordumuza saldırıyor" dedi.
BM'nin uçuşa yasak bölge ilanını uygulama gerekçesiyle Libya'ya harekat düzenleyen Batılı ülkelerin askeri yetkilileri ise hava saldırılarında sivil kayıplar olduğunu yalanlıyor.

ABD AFRİKA KOMUTANLIĞI KOMUTANI GENERAL HAM, SALDIRILARIN SİVİL KAYBA YOL AÇMADIĞINDAN EMİN OLMADIĞINI BELİRTTİ

SİGONELLA (A.A) - ABD Afrika Komutanlığı Komutanı General Carter Ham, saldırıların sivil kayba yol açmadığından emin olmadıklarını belirtti.
General Ham, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Hiçbir sivil kayıp olmadığından emin olamayacağını, ancak hedeflerinde çok seçici olduklarını'' belirterek, bu operasyonda pilotlarının, meşru hedefler olsa bile sivil kayba yol açmamak amacıyla askeri hedefleri vurmama kararı aldıklarını söyledi.
General Ham, sivilleri öldürenlerin Kaddafi rejimi yanlıları olduğunu, sivilleri koruyanların ise bu operasyonu yürüten BM güçleri olduğunu kaydetti.
General ayrıca, Libya uçaksavar sistemlerinin koalisyon güçlerinin hava saldırıları sonucunda ''artık hemen hemen yok olduğunu'', bundan böyle hedeflerinde ''karada sivillere saldıran Libya birliklerinin'' bulunduğunu, ''bu hedefin de civarda siviller bulunduğundan dolayı en zor bir hedef'' olduğunu belirtti.
Libya hükümeti, koalisyon güçlerinin beş günkü hava saldırılarında ölenlerin sayısının yaklaşık 100'ü bulduğunu açıklamıştı.

LİBYA DEVLET TELEVİZYONU: ''TRABLUS VE TACURA VURULDU''
 
KAHİRE (A.A) - Libya devlet televizyonu, koalisyon güçlerinin hava saldırısında başkent Trablus ile Tacura kentlerinde yerleşim yerleri ile askeri bölgelerin hedef alındığını bildirdi.
Libya devlet televizyonunun haberini duyuran Reuters ajansı, Batılı koalisyon güçlerinin daha önceki saatlerde Libya içlerindeki askeri hedefleri vurduğunu kaydetti.
Ajansa göre televizyon ayrıca, Libya hükümetinin, Uganda'nın Libya'daki durumla ilgili Afrika Birliğinin olağanüstü toplantı düzenlemesi çağrısını memnunlukla karşıladığını belirtti.
Uganda Devlet Başkanı Yoveri Museveni hafta başında, koalisyon güçlerinin müdahalesini kınadığını açıklamıştı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.