Saka Kuşu Yakalayan Şahsa 8 Bin Lira Ceza

Saka Kuşu Yakalayan Şahsa 8 Bin Lira Ceza

Sakarya'nın Karasu ilçesinde kurduğu ağ ve düzenekle 18 saka kuşu yakalayan şahsa, 8 bin 181 lira para cezası kesildi. Saka kuşları ise doğal ortama salındı.    Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Akkum Mevkii’nde...

Sakarya'nın Karasu ilçesinde kurduğu ağ ve düzenekle 18 saka kuşu yakalayan şahsa, 8 bin 181 lira para cezası kesildi. Saka kuşları ise doğal ortama salındı.

    Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Akkum Mevkii’nde kaçak olarak 18 saka kuşunu ağ ve düzenekle yakalayan bir kişiyi suçüstü yakaladı. Polis, durumu İl Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'ne bildirdi. 18 saka kuşu ve yakalamada kullanılan düzenekler, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

    Saka kuşlarını yakalayan şahsa, koruma altındaki yaban hayvanlarını avlama, tuzak, kapan gibi araçlarla avlanma, avcılık belgesi olmadan avlanma suçlarından 981 lira, 18 saka kuşu için 7 bin 200 lira tazminat bedeli olmak üzere toplam 8 bin 181 lira idari para cezası uygulandı.

    Nesli tükenme tehlikesi nedeniyle koruma altında olan 18 saka kuşu, Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı içinde bulunan uygun yaşam ortamına bırakıldı.

    Saka kuşları, ötücü kuşlar takımında yer almakta olup, gagasını çevreleyen kırmızı renkle dikkat çeker. Başlıca besinleri incir, ayçiçeği, devedikeni tohumudur. Ormanlarda üreyip, küçük sürüler halinde dolaşan kuşlar, temiz su kaynaklarının kirlenmesi, kara hindibağ ve deve dikeni tohumların azalması ve ticaretinin artması yüzünden hızla yok olmaktadır. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.