Şahin: Tekvando’nun yeri ayrı

Şahin: Tekvando’nun yeri ayrı

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, poomsenin tekvando sporunun güzelliklerini, disiplinini, göze hoş gelen bir şekilde sahaya aksettiren bir spor dalı olduğunu söyledi.

Karaman'da ilk defa geniş katılımlı bir şampiyonayı gerçekleştirdiklerini ifade eden Şahin, ''Federasyonların ana görevi ülkelerini uluslararası arenada başarılı kılmak, madalya kazanmak ve bayrağı gönlere çektirmektir. Türkiye'de 60 tane federasyon var. Ama Tekvando Federasyonuna şöyle bir baktığınız zaman ayrı bir yere koymamız gerekiyor'' dedi. Tekvandonun Türkiye'nin tanıtımında çok büyük bir misyonu üstlendiğini ve başarıyla bunu devam ettirdiğini anlatan Şahin, şunları kaydetti: ''2008 Olimpiyatlarında 4 sporcumuzdan 2'si madalya aldı. Dünya Gençler Şampiyonası 2010 yılı içerisinde Meksika'da yapıldı. 2 altın, 1 bronz, 4 gümüş ile 7 madalya kazandık. Bu çok büyük bir başarı. Tabii çok daha büyük başarılar elde etmek için çalışıyoruz. Yalnız bu başarılarında büyük olduğunun bilinmesi lazım''

Karaman Valisi Fatih Şahin de başarıları kazanmak için çalışmanın, azmin, alın terinin gerekli olduğunu vurguladı. Sporun herkes için çok önemli olduğunu anlatan Şahin, ''Mutlaka hayatımızda belirli bir zamanı spora ayırmamız lazım. Fakat sizler sporu profesyonel olarak yapıyorsunuz. Bizleri dünyada temsil ediyorsunuz. Bu faaliyetleriniz en üst düzeyde takdire şayandır'' diye konuştu. Konuşmaların ardından Şahin, tekvandoya verdiği destekten dolayı Vali Şahin, Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun ile Tekvando Karaman İl Temsilcisi Ali Can'a birer teşekkür plaketi verdi. Törenin sonunda minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde dereceye giren sporculara madalyaları Vali Şahin, Federasyonu Başkanı Şahin ile diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.