Şahin: Çıtamız yükseldi

Şahin: Çıtamız yükseldi

Dünya tekvando şampiyonasında toplam 6 madalya kazanan ay-yıldızlı ekip, tarihi bir başarıya imza attı

Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin, Türkiye’nin çok büyük bir başarı kazandığını söyledi

 

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Güney Kore’de düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası’nda 6 madalya kazanan Türkiye’nin, tarihi bir başarıya imza attığını söyledi. Şahin, Güney Kore’nin Gyeongju kentinde düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye’nin sergilediği performansı değerlendirdi.

Şampiyonada ay-yıldızlı ekibin 1 altın, 1 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 6 madalya kazandığını, erkeklerde takım halinde dünya üçüncüsü, bayanlarda ise takım halinde beşinci olduğunu ifade eden Şahin, Türkiye’ye tek altın madalyasını kazandıran Servet Tazegül’ün de şampiyonanın MVP’si (En değerli sporcu) seçilerek ülkeye büyük bir gurur yaşattığını belirtti.

Şahin, şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını, geminin kaptanı olan teknik direktör Ali Şahin yönetimindeki ekibin gece gündüz demeden harcadıkları emeğin karşılığını madalyalarla aldığını vurguladı. Şampiyonaya önceki yıllara oranla ilginin büyük olduğunu, 149 ülkeden 1400’ü aşkın sporcunun katıldığını dile getiren Şahin, “Katılımın böylesine yoğun olduğu bir şampiyonada ülke olarak elde ettiğimiz başarı daha da anlamlı oldu. İlk kez bir dünya şampiyonasında 6 madalya kazanan Türkiye, tek kelimeyle çok büyük bir başarı kazandı. Daha önce 2001 yılında 5 madalya kazanmıştık” dedi.

GENÇLERİN BAŞARISI ÖNEMLİ

Şahin, şampiyonada çok sayıda genç sporcu ile madalya şansı aradıklarını anlatarak, şunları kaydetti: “Hem bayanlar hem de erkekler de genç sporcularımızla kürsüye çıkmak için mücadele ettik ve önemli bir başarı elde ettik. Özellikle 16 yaşındaki genç sporcu Dürdane Altunel’in aldığı bronz madalya bizi ayrıca mutlu etti. Genç sporcularımızın başarılı olması bizi ileriye dönük umutlandırdı. Dürdane, 16 yaşında tarih yazdı. Belki de dünyada ilk kez bu yaşta bir sporcu tekvandoda kürsüye çıktı. Bu sporcuların ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Başarıların Tekvando Federasyonunun planlı ve disiplinli çalışmasıyla geldiğini anlatan Şahin, 81 ilde faal olduklarını, tüm kulüplerle ortak çalışmalar yaptıklarını, belediyelerden, özel salonlara kadar herkesle bağlantı kurduklarını ifade ederek, çıkabilecek her türlü sporcu alternatifini değerlendirmeye gayret ettiklerini söyledi.

230 BİN LİSANSLI SPORCU

Dünya Şampiyonasında elde edilen başarının beklentileri artırdığını belirten Şahin, “Başarı çıtamız yükseldi. 2012 Londra Olimpiyatları inşallah tekvandomuzun ‘altın’ çağı olacaktır. Güney Kore’deki şampiyonada bunun sinyallerini aldık. Özellikle genç sporcularımız bizi çok umutlandırdı” diye konuştu. Tekvandonun, futboldan sonra en fazla lisanslı sporcunun mücadele ettiği branş olduğunu da dile getiren Şahin, son yıllarda yapılan ciddi çalışmalar ve elde edilen başarıların ilgiyi artırdığını bildirdi. Şahin, lisanslı sporcu sayısının 230 bini bulduğunu, antrenör ve eğitici sayısının da arttığını bildirerek, Türk gençliğinin yeteneklerini dünyaya tanıtmak için çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.